Ministrul Economiei, Radu Oprea: “Cu certitudine, taxele nu vor crește anul viitor” (VIDEO)

Ministrul Economiei, Radu Oprea: “Cu certitudine, taxele nu vor crește anul viitor (VIDEO)
Radu Oprea (PSD), ministrul Economiei. Sursa foto: Radu Oprea / Facebook

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a transmis într-o intervenție pentru B1 TV că taxele nu vor crește începând cu anul viitor. Acesta a mai precizat că nu există nicio logică din punct de vedere economic pentru creșterea TVA-ului:

“Cu certitudine, taxele nu vor crește anul viitor. Ar fi o măsură contraproductivă creșterea TVA-ului. Nu are sens economic. Creșterea TVA-ului cu 1% duce la o creștere a inflației cu 0,5%. Nu are sens economic într-un moment ca acesta. Premierul garantează lucrul acesta astăzi. Nici nu se poate pentru că jalonul care se referă la taxe este la începutul anului viitor. Ai nevoie de șase luni de discuții serioase cu partenerii sociali. Apoi ai oricum nevoie de șase luni ca să implementezi oricare decizie care se referă la taxe și impozite, că așa e legea din România”.

Ministrul Radu Oprea a salutat faptul că s-a reușit negocierea cu Comisia Europeană pentru deficitul pe 7 ani.

“Efortul investițional mare pe care îl face România anul acesta să fie peste 7-8% din PIB sunt peste 100 de miliarde de lei cheltuiți astăzi în investiții majore. Ați văzut ritmul accelerat în infrastructură, autostrăzi, căi ferate. Atâta timp cât investițiile sunt mai mari, Comisia a înțeles că avem acest efort de a cheltui banii din PNRR 2025-2026, lucru care va face bine economiei românești”.

În ceea ce privește măsurile fiscale, precum eliminarea de stimulente fiscale pentru întreprinderi, Radu Oprea a precizat că acestea trebuie anunțate de ministrul Finanțelor:

“M-am uitat pe numărul…de câte ori au depășit deficitul statele membre în decursul istoriei recente. O să constatați că Germania, cred că de 11 ori a depășit acest deficit. În perioada de investiții masive ai nevoie să faci lucrul acesta”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`