Premierul Sloveniei, vizat de o plângere penală pentru „amestec în treburile poliției”. Cum se apără Robert Golob

Premierul Sloveniei, vizat de o plângere penală pentru „amestec în treburile poliției”. Cum se apără Robert Golob
Prim-ministrul Sloveniei, Robert Golob. Sursa foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Poliția slovenă a elaborat o plângere penală împotriva prim-ministrului Robert Golob, marți seara, pentru un presupus „amestec în treburile poliției”, relatează Politico.

Premierul Sloveniei, vizat de o plângere penală

Plângerea, elaborată alături de procurorul specializat, se bazează pe acuzațiile fostului ministru de interne Tatjana Bobnar și ale fostului șef interimar din poliția slovenă Bostjan Lindav cu privire la o presupusă presiune politică pe care ar fi exercitat-o Robert Golob asupra celor două instanții.

Deși natura infracțiunii menționate în plângerea penală nu a fost dezvăluită publicului, premierul a fost acuzat de „comiterea unei infracțiuni de corupție”, spun jurnaliștii sloveni de la N1.

Reacția lui Robert Golob

Prim-ministrul Sloveniei a respins acuzațiile, miercuri dimineață, și susține că demersul poliției este unul „bizar”.

„În realitate, nu este vorba despre vreun amestec în munca poliției, ci despre o luptă politică pe care o poartă Tatjana Bodnar de la demisia sa din urmă cu doi ani”, susține Robert Golob.

„Mi se pare cu adevărat bizar că vorbim astăzi despre faptul că a fost scris un raport al poliției în această speță”, a adăugat premierul sloven.

„Eu însumi cred în statul de drept și, prin urmare, voi răspunde tuturor acuzațiilor și le voi respinge pe căile legale”, a mai spus el.

Tatjana Bodnar, care în prezent este consilieră a președintei slovene, a demisionat de la Ministerul de interne în decembrie 2022, după o dispută în care l-a acuzat pe Golob că exercită presiuni politice asupra sa pentru a influența personalul din poliție, în legătură cu refuzul lui de a prelungi mandatul lui Lindav ca șef al poliției.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`