Secretarul general și contabila Federației de Canotaj, propuși să primească 162.400 de euro fiecare din partea COSR după Jocurile Olimpice, mai mult decât David Popovici

Secretarul general și contabila Federației de Canotaj, propuși să primească 162.400 de euro fiecare din partea COSR după Jocurile Olimpice, mai mult decât David Popovici
Foto: Inquam Photos / George Călin

Fostul ministru al Sportului, Eduard Novak, susține că secretarul general și contabila-șefă a Federației Române de Canotaj au primit din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român câte 162.400 de euro după Jocurile Olimpice de la Paris, „un premiu” mai mare decât cel primit de David Popovici.

Secretarul general și contabila FRC, propuși să primească 162.400 de euro fiecare

Sportivii români au cucerit nouă medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, iar cinci dintre ele (două de aur și trei de argint) au fost câștigate la canotaj.

„La prima vedere, pare o glumă, însă este o realitate tristă. Când vine vorba de performanță, valorile și criteriile actualilor decidenți din sport sunt de noaptea minții.

Pentru medalia de aur de la Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici a primit, din partea COSR, un premiu în valoare de 140.000 euro, în timp ce Erhan Cătălin (secretar general al FRC) și Petrescu Roxana (contabilul șef) au primit un premiu de câte 162.400 de euro fiecare. Adică, mai mare decât premiul obținut de Daniel Popovici”, a declarat Eduard Novak, miercuri, într-o postare pe Facebook.

„De ce au fost premiați cei doi? Simplu! Pentru “participare activă și contribuție substanțială la obținerea rezultatelor”. Altfel spus, performanța administrativă (nu știu care este!) este mai valoroasă decât performanța sportivă. Adică, zecile de ore de antrenament săptămânal pe care sportivii de performanță îl fac sunt mai puțin valoroase decât cele 40 de ore de muncă prestate de SG-ul și contabilul șef al Federației de Canotaj”, a adăugat fostul ministru.

Eduard Novak: Starea jalnică a bazelor sportive valorează mai mult decât o medalie de aur

Eduard Novak spune că „sportivii nu mai trebuie luați la mișto de Statul Român!”.

„Starea jalnică a bazelor sportive lăsate în paragină de administratorii lor valorează mai mult decât o medalie de aur. Să fie oare și vreo conotație politică? Puțin probabil, în condițiile în care de la Agenția Națională pentru Sport lipa lipa către Botoșani spre un mandat de parlamentar… Sportivii nu mai trebuie luați la mișto de Statul Român!”, a mai declarat Eduard Novak.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:24 - Insula Paştelui, celebră pentru statuile și peisajele sale, luptă cu un vortex de gunoaie din ocean
19:16 - Cât câștigă românca care a ajuns șofer de autobuz în Londra. Prin ce situații neplăcute a fost nevoită să treacă
19:14 - Marcel Ciolacu: “Am stabilit că de la 1 ianuarie 2025, salariul minim va fi 4.050 de lei. Intrăm, astfel, pe traseul salariului minim european!”
19:01 - „Nu pot spune că susțin tot planul”, a spus șeful NATO despre ideile lui Zelenski. Iar cancelarul german Olaf Scholz e pregătit să facă orice ca să oprească războiul
18:59 - Diana Buzoianu (USR), după ce Comisia Europeană a propus suspendarea parţială a PNRR: În 2024, noi nu o să vedem niciun leu din banii pe care ar fi trebuit să îi vedem (VIDEO)
18:55 - Daniel Băluță: „Salut deschiderea către dialog anunțată de către primarul general” / Nicușor Dan: „Suntem parteneri. Când vine cu avizele, dăm autorizație pentru Unirii”
18:43 - Lavrin Covaci, despre turul doi al prezidențialelor: „Cei care sunt suverani să decidă sunt cetățenii României” (VIDEO)
18:38 - Un grup de români supranumit „Banda șampaniei” face ravagii prin supermarketurile din Marea Britanie, anunță presa britanică
18:34 - USR vrea referendum pentru proiectul „Fără penali”. Oana Țoiu: Voința și semnătura a peste 1 milion de cetățeni nu pot fi ignorate la nesfârșit. Nu poate să fie modificată Constituția fără rezultatul acestui referendum (VIDEO)
18:20 - Contabila de la federația de canotaj a luat mai mulți bani decât David Popovici după JO 2024