Nicușor Dan, despre prima propunere din referendum: Împărțirea banilor din taxele și impozitele locale să o facă Consiliul General. Parlamentul nu are imaginea de detaliu a Bucureștiului (VIDEO)

Nicușor Dan, despre prima propunere din referendum: Împărțirea banilor din taxele și impozitele locale să o facă Consiliul General. Parlamentul nu are imaginea de detaliu a Bucureștiului (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a fost întrebat de reporterii prezenți la Parlament despre prima măsură pe care o vizează referendumul propus și a explicat că, astfel, Consiliul General ar urma să fie cel care aprobă repartizarea taxelor și a impozitelor locale, nu Parlamentul.

Nicușor Dan: Parlamentul nu are imaginea de detaliu a Bucureștiului

Întrebat despre măsura propusă, el a explicat: „E o chestiune foarte simplă. În loc ca Parlamentul, care nu are imaginea de detaliu a Bucureștiului, să spună, dăm atât % la primărie, atât % la primăriile de sector, această împărțire să o facă Consiliul General (…), în funcție de nevoi care sunt reliefate prin proiectele cu care vin toate instituțiile din subordinea celor șapte primari”.

Referitor la posibilitatea de a apărea primari nemulțumiți în urma repartizării de către CGMB, Nicușor Dan a spus: „Asta e democrația, tot timpul unii sunt mulțumiți și alții sunt nemulțumiți, întrebarea este cine poate să ia decizia mai corect”.

„Evident că nu se pune problema ca niște atribuții pe care le au primăriile de sector să nu fie acoperite cu bani. Întrebarea este care e proporția corectă între aceste necesități”, a mai declarat primarul Capitalei.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:24 - Fragmente de rachetă au fost găsite lângă un sat din Republica Moldova, în apropierea graniței cu Ucraina
17:16 - Salariul minim crește anul viitor la 4.050 de lei și va ajunge la 47% din salariul minim european
17:00 - Creșteți cheltuielile în UE pentru cercetare la 220 de miliarde de euro sau veți fi învinși de SUA și China, avertizează experții
16:59 - Virgil Guran, după ce Comisia Europeană a propus suspendarea parțială a plăților din PNRR: Prim-ministrul să vină și să spună ce trebuie schimbat, banii aceștia nu trebuie să îi pierdem (VIDEO)
16:58 - Dorin Bădulescu (PMP): „În nebunia electorală ar emite orice idee, orice aberație, numai să mai ia niște voturi” (VIDEO)
16:35 - Un fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA într-un dosar privind operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia
16:30 - Zelenski exclude cedarea unui teritoriu în „planul de victorie” și insistă pe integrarea Ucrainei în NATO. Kremlinul îi transmite Kievului ” să se trezească la realitate”
16:21 - Nicușor Dan s-a întâlnit cu Elena Lasconi, în contextul referendumului pe care l-a inițiat: Sunt mai multe lucruri care țin de modul în care activitate primarului este influențată de Parlment și de Guvern” (VIDEO)
16:19 - Motivul pentru care Alexia Eram și Mario Fresh s-ar fi despărțit. Ipoteza uimitoare care a apărut tocmai acum
16:05 - DENT ESTET: Cum obții un zâmbet natural cu ajutorul esteticii dentare digitale