Un aer polar vine în România. În unele zone va ninge

Un aer polar vine în România. În unele zone va ninge
Sursa foto: Shutterstock

Meteorologii au anunțat că zilele însorite și călduroase s-au terminat, iar peste România vine un aer polar care va aduce chiar și fulgi de nea în unele zone.

Ploi și lapoviță

Aerul polar își va face simțită prezența chiar de astăzi, 16 octombrie, iar vremea se va schimba brusc și temperaturile vor scădea considerabil. În mare parte din țară vor apărea fenomene meteo extreme, iar minimele vor atinge chiar și -1 grad, în timp ce în unele locuri va ninge, informează Cancan.

În Moldova și izolat în Transilvania, Muntenia și Dobrogea va ploua, iar în estul și sud-estul țării vântul va sufla cu putere. Mâine, temperaturile vor fi între 12 și 20 de grade Celsius.

„Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, dar în special în cele sudice. Cerul va fi variabil în vestul şi nord-vestul ţării, dar va avea înnorări în rest. Va ploua, local în Moldova şi izolat în Transilvania, Muntenia şi Dobrogea.

La altitudini mari vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în est şi în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 9 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Pe alocuri se va forma ceață”, au anunțat meteorologii ANM.

Vremea în următoarele săptămâni

În următoarea perioadă vor urma temperaturi mai scăzute, dar care se apropie de normalul acestei perioade.

În săptămâna 21-28 octombrie, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă din calendar, iar regimul pluviometric va fi ușor deficitar în vestul și sudul României. În celelalte zone, cantitățile de precipitații vor fi mai apropiate de cele normale.

În săptămâna 28 octombrie- 4 noiembrie, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă, iar regimul pluviometric se va apropia de cel normal, în cea mai mare parte a țării.

Pentru săptămâna 4- 11 noiembrie, atât temperaturile, cât și cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
15:13 - Secretarul general și contabila Federației de Canotaj, propuși să primească 162.400 de euro fiecare din partea COSR după Jocurile Olimpice, mai mult decât David Popovici
15:05 - Acoperișul Turnului cu Ceas din Sighișoara va fi refăcut după modelul original. Costurile pentru restaurare sunt de 55.000 de lei
14:56 - Scandal pe zborul Hurghada-Cluj. Un pasager a fost aproape de a fi debarcat
14:45 - Ludovic Orban: Alianța forțelor de dreapta va susține referendumurile lui Nicușor Dan / Ingineria administrativă pusă la cale de PSD în Piața Unirii trebuie anchetată de instituțiile abilitate (VIDEO)
14:37 - Planta minune care contribuie împotriva răcelilor, întărește inima și elimină toxinele din organism. Este foarte populară la noi în țară
14:36 - USR cere PSD-PNL organizarea referendumului „Fără penali” odată cu primul tur al alegerilor prezidențiale
14:25 - Haos creat de un tânăr în Iași. A parcat mașina pe linia de tramvai și a fost găsit de polițiști după o oră
14:21 - PMP, Alternativa Dreaptă și PNȚ Maniu-Mihalache intră la alegerile parlamentare sub sigla Forța Dreptei. Eugen Tomac: Bucureștiul are nevoie de parlamentari harnici, care să fie alături de Nicușor Dan (VIDEO)
14:05 - Un șofer problematic din Pitești s-a încuiat în mașină când l-au oprit polițiștii. De ce a recurs la acest gest
14:01 - Simona Spătaru (USR): Suntem ancorați în a realiza un plan pentru următorul mandat al CGMB. Reforme pentru București înseamnă o clarificare clară a atribuțiilor, a felului în care sunt împărțiți banii (VIDEO)