Cursa pentru Casa Albă este strânsă. Kamala Harris are un avans mic față de Donald Trump

Cursa pentru Casa Albă este strânsă. Kamala Harris are un avans mic față de Donald Trump
Sursa foto: Hepta - DPA Images / Gripas Yuri/ABACA

Kamala Harris are parte de un avans de 3 procente față de Donald Trump, fiind de 45% la 42% din intențiile de vot, arată un nou sondaj.

Domeniile la care Harris conduce

Kamala Harris a intrat în cursa pentru alegerile prezidențiale în luna iulie, după ce Joe Biden s-a retras în urma dezbtaerii împotriva lui Trump, unde a avut o prestație slabă. Atunci, Trump era considerat candidatul principal, având în vedere economia, după ce inflația a atins cote mari sub administrația lui Biden, dar a și scăzut în ultimele luni, conform știrileprotv.

Kamala Harris a câștigat în fața lui Trump, cu 43% față de 38%, când alegătorii au ales candidatul potrivit pentru gestionarea extremismului politic și a amenințărilor la adresa democrației. Tot ea, l-a devansat cu 14 punte și legat de politica sănătății.

Trump, potrivit pentru economia SUA

Deși, alegătorii o consideră pe Kamala Harris candidatul potrivit referitor la politica de sănătate și gestionarea extremismului politic, respondenții au transmis că Trump este cel mai bun administrator economic, iar acest aspect reprezintă principala problemă în SUA.

În schimb, Trump conduce când vine vorba de „economie, șonaj și locuri de muncă”, cu 45% față de 40%.

46% dintre respondenți au o părere bună despre Harris, iar 42% spun același lucru despre Trump. Sondajele arată că în unele state, cei doi sunt la egalitate.

78% dintre respondenți au declarat că sunt „complet siguri” că vor vota în alegerile prezidențiale, cei siguri sunt într-o proporție de 79%.

În plus, sondajul arată că alegătorii, mai ales cei democrați, ar putea fi mai entuziasmați de alegerile din acest an decât au fost de cele prezidențiale din 2020, când Joe Biden a ieșit învingător. Sondajul a avut o marjă de eroare de 4%.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
15:13 - Secretarul general și contabila Federației de Canotaj, propuși să primească 162.400 de euro fiecare din partea COSR după Jocurile Olimpice, mai mult decât David Popovici
15:05 - Acoperișul Turnului cu Ceas din Sighișoara va fi refăcut după modelul original. Costurile pentru restaurare sunt de 55.000 de lei
14:56 - Scandal pe zborul Hurghada-Cluj. Un pasager a fost aproape de a fi debarcat
14:45 - Ludovic Orban: Alianța forțelor de dreapta va susține referendumurile lui Nicușor Dan / Ingineria administrativă pusă la cale de PSD în Piața Unirii trebuie anchetată de instituțiile abilitate (VIDEO)
14:37 - Planta minune care contribuie împotriva răcelilor, întărește inima și elimină toxinele din organism. Este foarte populară la noi în țară
14:36 - USR cere PSD-PNL organizarea referendumului „Fără penali” odată cu primul tur al alegerilor prezidențiale
14:25 - Haos creat de un tânăr în Iași. A parcat mașina pe linia de tramvai și a fost găsit de polițiști după o oră
14:21 - PMP, Alternativa Dreaptă și PNȚ Maniu-Mihalache intră la alegerile parlamentare sub sigla Forța Dreptei. Eugen Tomac: Bucureștiul are nevoie de parlamentari harnici, care să fie alături de Nicușor Dan (VIDEO)
14:05 - Un șofer problematic din Pitești s-a încuiat în mașină când l-au oprit polițiștii. De ce a recurs la acest gest
14:01 - Simona Spătaru (USR): Suntem ancorați în a realiza un plan pentru următorul mandat al CGMB. Reforme pentru București înseamnă o clarificare clară a atribuțiilor, a felului în care sunt împărțiți banii (VIDEO)