Ce se va întâmpla cu racla Sfinei Parascheva, după ce peste 300.000 de oameni au venit în pelerinaj

Ce se va întâmpla cu racla Sfinei Parascheva, după ce peste 300.000 de oameni au venit în pelerinaj
Preoții o preamăresc pe Sfânta Iașiului / Sursa: Captură video YouTube

După ce numărul de pelerini s-a redus considerabil, racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost reaşezată marți seara în Catedrala Mitropolitană.

Se încheie hramul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

În urma acestei procesiuni urmată de reaşezarea în Catedrala Mitropolitană a raclei Sfintei Parascheva se încheie hramul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Începând cu această seară, credincioşii care vor să se închine la moaştele Sfintei pot veni oricând la baldachinul care a fost aşezat în interiorul sfântului locaş, conform Știrile ProTv. 

„Este înduioşător să vezi că este târziu şi că în curtea Catedralei Mitropolitane sunt încă mii de credincioşi care aşteaptă să se închine. Am asistat cu toţii la acest moment frumos, când Sfânta Cuvioasă Parascheva a revenit aici, în chivotul ei, Catedrala Mitropolitană din Iaşi. Mă gândesc ce cuvinte ar fi mai potrivite pentru a descrie pelerinajul de anul acesta. Cred că e dificil de ales între linişte şi seninătate. Acestea sunt cele două cuvinte care cred că ar putea descrie cel mai bine pelerinajul de anul acesta. Ambele fac trimitere la pelerinii care au venit anul acesta în număr foarte mare. Însă, dincolo de numărul lor, contează că fiecare dintre ei a purtat tainic în gândul şi inima lui rugăciunea pe care a adus-o şi a aşternut-o în faţa lui Dumnezeu şi Sfintei Cuvioase Parascheva”, a declarat presei preotul Lucian Apopei, directorul de Comunicare al Arhiepiscopiei Iaşilor.

300.000 de pelerini au venit la moaștele Sfintei Parascheva

Pe data de 8 octombrie a început pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva, la care u venit aproximativ 300.000 de credincioşi. Anul acesta au fost aduse în pelerinaj și moaştele Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, de la o mănăstire de pe Muntele Athos.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
15:13 - Secretarul general și contabila Federației de Canotaj, propuși să primească 162.400 de euro fiecare din partea COSR după Jocurile Olimpice, mai mult decât David Popovici
15:05 - Acoperișul Turnului cu Ceas din Sighișoara va fi refăcut după modelul original. Costurile pentru restaurare sunt de 55.000 de lei
14:56 - Scandal pe zborul Hurghada-Cluj. Un pasager a fost aproape de a fi debarcat
14:45 - Ludovic Orban: Alianța forțelor de dreapta va susține referendumurile lui Nicușor Dan / Ingineria administrativă pusă la cale de PSD în Piața Unirii trebuie anchetată de instituțiile abilitate (VIDEO)
14:37 - Planta minune care contribuie împotriva răcelilor, întărește inima și elimină toxinele din organism. Este foarte populară la noi în țară
14:36 - USR cere PSD-PNL organizarea referendumului „Fără penali” odată cu primul tur al alegerilor prezidențiale
14:25 - Haos creat de un tânăr în Iași. A parcat mașina pe linia de tramvai și a fost găsit de polițiști după o oră
14:21 - PMP, Alternativa Dreaptă și PNȚ Maniu-Mihalache intră la alegerile parlamentare sub sigla Forța Dreptei. Eugen Tomac: Bucureștiul are nevoie de parlamentari harnici, care să fie alături de Nicușor Dan (VIDEO)
14:05 - Un șofer problematic din Pitești s-a încuiat în mașină când l-au oprit polițiștii. De ce a recurs la acest gest
14:01 - Simona Spătaru (USR): Suntem ancorați în a realiza un plan pentru următorul mandat al CGMB. Reforme pentru București înseamnă o clarificare clară a atribuțiilor, a felului în care sunt împărțiți banii (VIDEO)