Tot mai mulți tineri, însoțiți de părinți la interviurile de angajare. Ce îi sfătuiesc specialiștii în resurse umane

Tot mai mulți tineri, însoțiți de părinți la interviurile de angajare. Ce îi sfătuiesc specialiștii în resurse umane
Sursă foto: Freepik

Se întâmplă tot mai frecvent ca tinerii din Generația Z să vină însoțiți de un părinte sau de un alt membru al familiei la interviurile de angajare. Nesiguranța pe cunoștințele dobândite, cât și lipsa de experiență, îi fac pe tineri să simtă nevoia de sprijin. Însă, specialiștii atrag atenția asupra unor astfel de practici, susținând că îi dezavantajează pe tinerii care se află într-o cursă pentru ocuparea unui loc de muncă.

„În ultima perioadă au început să fie cazuri din ce în ce mai dese în care ne trezim la interviuri cu mai mult de un participant. Am avut diferite cazuri, fie copii cu părinți, fie soț și soție, dar devin din ce în ce mai frecvente”, a mărturisit Neferu Andreea, specialist HR, potrivit Antena 3.

Părinții nu doar că îi însoțesc pe tineri la interviurile de angajare, dar ajung să și răspundă în locul lor sau să fie cei care aplică pentru job.

„Mi s-a întâmplat şi în cadrul interviurilor telefonice, părinţii să şoptească întrebări sau răspunsuri sau să îi citească candidatului de pe internet”, a spus Bianca, specialist HR.

Sfatul specialiștilor

Chiar dacă intențiile lor sunt bune și scopul lor este de a-și ajuta copilul să obțină jobul pe care și-l dorește, specialiștii le recomandă părinților să îi lase pe tineri să aplice, să se prezinte și să răspundă singuri interviurilor de angajare.

„Cel mai bine ar fi ca la un interviu să ne prezentăm singuri, chiar dacă am fost însoțiți până acolo, până în fața clădirii. Apariția ne-o facem singuri, așa va trebui în continuare, când ocupăm un nou loc de muncă”, a declarat Oana Botolon, consultant resurse umane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`