Liderul din Nicaragua spune că Zelenski și Netanyahu sunt „fiii” diavolului și ai lui Hitler

Liderul din Nicaragua spune că Zelenski și Netanyahu sunt „fiii” diavolului și ai lui Hitler
Președintele din Nicaragua, Daniel Ortega. Sursa foto: Hepta.ro / DPA Images

Liderul autoritar din Nicaragua, Daniel Ortega, a susținut un discurs delirant despre premierul israelian Benjamin Netanyahu și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, pe care i-a comparat cu diavolul și cu Adolf Hitler, transmite Politico.

Ce a declarat liderul din Nicaragua

Daniel Ortega, un aliat al Rusiei, a făcut controversatele declarații în cadrul unui eveniment pentru poliția din Nicaragua.

„Guvernul israelian este condus de un prim-ministru care este fiul diavolului. De ce? Pentru că urmează o politică a terorii și el este Hitler”, a declarat președintele din Nicaragua.

„Prim-ministrul din Israel este Hitler (…) așa cum și președintele Ucrainei este un alt nazist, un alt fiul al lui Hitler, care vrea să implice NATO într-un război împotriva Federației Ruse”, a adăugat Ortega.

Atât Netanyahu, cât și Zelenski sunt evrei

Zelenski este evreu la origine și susține că trei dintre frații bunicului său au fost uciși în Holocaustul dezlănțuit de Germania nazistă a lui Adolf Hitler.

Kremlinul a răspândit narativul cum că Ucraina ar fi plină de naziști, în încercarea de a-și justifica războiul declanșat în februarie 2024. Netanyahu este și el evreu.

Ortega este la putere în Nicaragua din 2007 și este considerat pe scară largă ca fiind un dictator, care își trimite rivalii politici și criticii la închisoare, preluând controlul instituțiilor statului.

Nicaragua are relații strânse cu Moscova

Nicaragua are legături strânse cu Moscova din perioada Războiului Rece, în cadrul căruia Uniunea Sovietică a sprijinit răsturnarea regimului din țară de către rebelii de stângă conduși de Ortega.

Totodată, Nicaragua susține de multă vreme cauza palestiniană și s-a numărat printre primele națiuni care au recunoscut statalitatea palestiniană în 1988. Administrația de la Managua a rupt oficial relațiile diplomatice cu Israel săptămâna trecută, acuzând guvernul lui Netanyahu că ar fi „fascist” și „genocidar”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:21 - PMP, Alternativa Dreaptă și PNȚ Maniu-Mihalache intră la alegerile parlamentare sub sigla Forța Dreptei. Eugen Tomac: Bucureștiul are nevoie de parlamentari harnici, care să fie alături de Nicușor Dan (VIDEO)
14:05 - Un șofer problematic din Pitești s-a încuiat în mașină când l-au oprit polițiștii. De ce a recurs la acest gest
14:01 - Simona Spătaru (USR): Suntem ancorați în a realiza un plan pentru următorul mandat al CGMB. Reforme pentru București înseamnă o clarificare clară a atribuțiilor, a felului în care sunt împărțiți banii (VIDEO)
13:59 - Accident înscenat în Reșița. Un bărbat a vrut să obțină o sumă uriașă de bani prin asigurarea RCA
13:50 - PSD nu se opune referendumului propus de Nicușor Dan. Ciolacu propune adăugarea unor întrebări legate de marile probleme ale locuitorilor Capitalei
13:41 - Sebastian Stan va juca rolul lui Donald Trump în filmul „The Apprentice”. Actorul a declarat că fostul președinte „ar trebui să fie recunoscător”
13:27 - Marele anunț al familiei regale a României. S-a născut nepotul Principesei Elena, Augustus Mihai
13:26 - Cadavrului unui bărbat plutea pe Bega, în dreptul unui bulevard din Timișoara
13:07 - Tragedie în Nigeria. Cel puțin 94 de persoane au murit, iar alte 50 au fost rănite în urma unei explozii
12:59 - Nicușor Dan, despre prima propunere din referendum: Împărțirea banilor din taxele și impozitele locale să o facă Consiliul General. Parlamentul nu are imaginea de detaliu a Bucureștiului (VIDEO)