Dominic Fritz: Vedem o mentalitate de milițieni politici puși să îi pedepsească pe cei care sunt corecți în fața românilor, ca să păstreze privilegiile pentru cei care au făcut lege împreună cu clanurile de ani de zile (VIDEO)

Dominic Fritz: Vedem o mentalitate de milițieni politici puși să îi pedepsească pe cei care sunt corecți în fața românilor, ca să păstreze privilegiile pentru cei care au făcut lege împreună cu clanurile de ani de zile (VIDEO)
Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz (USR), a vorbit despre tensiunile referitoare la planșeul Unirii și despre lupta cu clanurile de la el din oraș, marți, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și a reclamat în acest context „o mentalitate de milițieni politici care sunt puși să îi pedepsească pe cei care sunt corecți în fața românilor, ca să păstreze privilegiile pentru cei care au făcut lege împreună cu clanurile de ani de zile”.

Dominic Fritz, pe B1 TV, despre tensiunile referitoare la Planșeul Unirii

Primarul Timișoarei spune că a observat „două lucruri” în problema de la București.

„Cred că am văzut două lucruri. Am văzut, pe de o parte, cum există un PSD care este atât de obișnuit să fie la putere, să controleze toate instituțiile statului, că, cumva, cred că singure gândurile negre au luat-o înainte și s-au trezit într-o situație în care n-au respectat legea și au mai fost și mândri că n-au respectat-o”, a declarat Dominic Fritz.

„Pe de altă parte, îl avem pe Nicușor Dan, care insistă să se respecte legea, dincolo de calcule politice pe termen scurt, și care spune, legea e lege și trebuie să o aplicăm pe tot, și într-un fel de aceea domnul Ciolacu l-a retras atât de repede pe domnul Băluță, pentru că și-a dat seama că acolo avem imaginea perfectă pentru miza politică pe care o avem în anul acesta electoral, în care avem un partid care vrea toată puterea și care este obișnuit să se folosească de toată puterea, și avem cumva o opoziție (…) la nivel național care încearcă să insiste că această societate poate să funcționeze și poate să se dezvolte doar atunci când toată lumea respectă legea, de la Președinte, la prim-ministru, la miniștri, la primari. Din păcate, nu vedem asta”, a adăugat edilul.

Ce a spus despre lupta cu clanurile din Timișoara

„Eu am văzut asta în Timișoara, când mi-am dat seama că de fapt nu este doar o luptă cu clanurile. Este, în același timp, și o luptă cu toate instituțiile care au fost complice cu aceste clanuri care au furat patrimoniul Timișoarei de zeci de ani”, a continuat Dominic Fritz.

„Chiar am avut, nu știu, poate o revelație acum câteva săptămâni, îți amintești că am demolat acolo pe un teren de un hectar, unde au fost construcții ilegale de 20 de ani pe care nimeni nu le-a văzut, nicio instituție a statului nu a intervenit, toată lumea s-a prefăcut ca și cum nu ar fi domeniu public acolo. Eu am demolat, am făcut acolo un parc foarte frumos și acum a venit Inspectoratul de Stat în Construcții ca să controleze ce am făcut eu, a venit și Agenția de Mediu că de ce am plantat acolo copaci, și Inspectoratul de Stat m-a amendat pentru că am pus coșuri de gunoi fără autorizație de construcție”, a adăugat el.

„Vedem în această mentalitate că este o mentalitate de milițieni politici care sunt puși să îi pedepsească pe cei care sunt corecți în fața românilor, ca să păstreze privilegiile pentru cei care au făcut lege împreună cu clanurile de ani de zile”, a mai spus primarul Timișoarei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:04 - Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit. De ce au ales cei doi să facă nunta în secret
22:01 - Nicolae Ciucă: Îi cer domnului Ciolacu să explice de urgență ce va face pentru ca România să nu piardă cele aproximativ 1,1 miliarde de euro din PNRR
21:55 - Elena Lasconi: PSD și PNL sunt incapabile să gestioneze PNRR. Reformele pe care USR le-a adus și pentru care am luptat în cadrul PNRR sunt acum uitate, înlocuite de o corupție care ne face să pierdem banii europeni
21:54 - Thomas Tuchel va fi selecționerul Angliei. Ce spunea căpitanul naționalei despre el înainte de a fi numit
21:38 - Diana Buzoianu: Autorizațiile de construire din București trebuie să fie date de Primăria Generală. USR a finalizat prima tranșă de proiecte cu cerințele lui Nicușor Dan de la candidații pentru prezidențiale (VIDEO)
21:29 - Român arestat în Italia, după ce a aruncat la gunoi un ghiozdan plin cu bani. Ce sumă au recuperat polițiștii
21:10 - Adrian Câciu: Sunt îndeplinite peste 60% dintre reformele din PNRR / La jalonul cu impozitarea microîntreprinderilor trebuie să alegem între banii din PNRR și impactul economic al măsurii (VIDEO)
21:01 - Despărțire urmată de crimă. Victima a fost o personalitate din lumea sportului
20:55 - România U21, calificată la Euro pentru a patra oară la rând. Victorie superbă cu favorita grupei / Daniel Pancu a primit roșu după o ieșire nervoasă
20:55 - Meteorologii, îngrijorați de iarna în stil “La Nina”. Când își va face apariția și cât timp va ține