Ferguson nu mai e ambasadorul Manchester United și trebuie să renunțe la un salariu de 2 milioane de lire sterline pe an, clubul vrea să mai reducă din costuri

Ferguson nu mai e ambasadorul Manchester United și trebuie să renunțe la un salariu de 2 milioane de lire sterline pe an, clubul vrea să mai reducă din costuri
Sir Alex Ferguson, susă foto: Hepta/Photo: Andrew Milligan/PA Wire/dpa

Alex Ferguson își părăsește, la sfârșitul sezonului, rolul de ambasador de 2 milioane de lire sterline pe an (2,6 milioane de dolari) la Manchester United, ca parte a unui exercițiu de reducere a costurilor, anunță France24.

United a înregistrat pierderi de 113,2 milioane de lire sterline pentru anul încheiat la 30 iunie 2024

Fostul antrenor al lui United, în vârstă de 82 de ani, a câștigat 13 titluri în Premier League și două în Liga Campionilor într-un uriaș trofeu acumulat pe parcursul a aproape 27 de ani la Old Trafford.

Clubul a raportat că decizia a fost luată pe cale amiabilă, Ferguson renunțând la rolul de ambasador global la încheierea sezonului.
Ferguson, un obișnuit la meciuri de când a demisionat în 2013, va rămâne director neexecutiv al consiliului de conducere al clubului de fotbal.

Decizia în privința lui Ferguson vine ca parte a unui exercițiu mai amplu de reducere a costurilor la United.
Luna trecută, United a înregistrat pierderi de 113,2 milioane de lire sterline (148 de milioane de dolari) pentru anul încheiat la 30 iunie 2024 – al cincilea an consecutiv de pierderi.

Dar clubul a spus că respectă regulile de rentabilitate și sustenabilitate ale Premier League.
United a inițiat o serie de măsuri de economisire a costurilor, inclusiv un program de concediere prin care a tăiat aproximativ 250 de locuri de muncă.

În prezent, e pe locul 14 în Premier League după un început prost de sezon, cu antrenorul Erik ten Hag sub o presiune intensă înaintea meciului de sâmbătă împotriva Brentford.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:02 - Bărbat transportat la spital cu elicopterul SMURD după ce și-a prins picioarele într-un utilaj de cules porumbul
19:44 - Nicușor Dan, despre referendumul propus: Sunt foarte multe nevoi pe care Bucureștiul și le poate satisface cu un buget centralizat / Traficul, general de o dezvoltare urbană scăpată de sub control și mai mult decât ilegală (VIDEO)
19:33 - Ioana Ginghină, noi dezvăluiri despre divorțul de actorul Alexandru Papadopol. „Am fost sigură că o să pierd…”
19:30 - Diana Stoica (USR), despre scandalul privind planșeul Unirii: În mijlocul orașului București, capitală europeană, Băluță s-a apucat să facă niște lucrări ilegale (VIDEO)
19:25 - Nicușor Dan, despre planșeul Unirii: Nu există un specialist atestat care să fi spus că sunt elemente care riscă să cadă. Mai multe expertize au spus că este o stare nesatisfăcătoare, dar că nu există pericol public / La Poliție am stat două ore degeaba (VIDEO)
18:59 - Virgil Guran, după scandalul privind planșeul Unirii: Cred că Nicușor Dan nu a procedat cu tact, așa cum trebuie. Un Primar General trebuie să fie puțin mai atent la gesturile lui. Acolo, într-adevăr, nu s-a respectat legea (VIDEO)
18:58 - Primul tren electric din România, testat în Predeal. Pe ce rută va circula și ce viteză poate prinde
18:48 - Nicușor Dan convoacă o ședință de CGMB pentru un referendum odată cu primul tur al prezidențialelor
18:42 - Gabriela Melinescu a murit la 82 de ani. Scriitoarea era stabilită în Suedia de aproape 50 de ani
18:29 - Ce a găsit Irinel Columbeanu la vila de la Izvorani, la 4 ani de la incendiu. Nici nu i-a venit să creadă, abia și-a stăpânit lacrimile