Peste un sfert din cetățenii din Liban au primit ordine de evacuare, din cauza atacurilor Israelului/ Majoritatea celor uciși în bombardamentul de luni sunt femei și copii

Peste un sfert din cetățenii din Liban au primit ordine de evacuare, din cauza atacurilor Israelului/ Majoritatea celor uciși în bombardamentul de luni sunt femei și copii
Sursă foto: Hepta/Photo: Marwan Naamani/dpa

Agenția ONU pentru Refugiați a ținut astăzi un briefing de presă la Geneva, unde a abordat războiul în curs din Liban. Directorul pentru Orientul Mijlociu, Rema Jamous Imseis, a declarat jurnaliştilor că noile ordine israeliene de evacuare în 20 de sate din sudul Libanului înseamnă că peste un sfert din ţară este acum afectată.

Bombardamentele israeliene au ucis cel puțin 2.309 de persoane în ultimul an

„Oamenii ascultă aceste apeluri de evacuare și fug aproape fără nimic asupra lor”, a adăugat ea.
Bombardamentele israeliene au ucis cel puțin 2.309 de persoane în ultimul an, a declarat guvernul libanez, iar peste 1,2 milioane de persoane au fost strămutate deja, potrivit The Guardian.

Majoritatea oamenilor au fost uciși de la sfârșitul lunii septembrie, când Israelul și-a extins campania militară. Bilanțul nu face distincție între civili și combatanți.

Biroul ONU pentru drepturile omului a anunțat marți că a primit informații potrivit cărora cele mai multe dintre cele 22 de victime ale loviturii asupra unei clădiri de acolo sunt femei și copii.

„Printre cele 22 de persoane ucise s-au numărat 12 femei și doi copii”, a declarat purtătorul de cuvânt al biroului ONU pentru drepturile omului, Jeremy Laurence, într-o conferință de presă la Geneva, ca răspuns la o întrebare despre bombardamentul asupra Aitou de luni.

„Înțelegem că a fost lovită o clădire rezidențială cu patru etaje. Având în vedere acești factori, avem preocupări reale cu privire la DIH (Dreptul internațional umanitar), deci legile războiului și principiile distincției proporționalității și proporționalității”, a spus el, solicitând o anchetă asupra incidentului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:02 - Bărbat transportat la spital cu elicopterul SMURD după ce și-a prins picioarele într-un utilaj de cules porumbul
19:44 - Nicușor Dan, despre referendumul propus: Sunt foarte multe nevoi pe care Bucureștiul și le poate satisface cu un buget centralizat / Traficul, general de o dezvoltare urbană scăpată de sub control și mai mult decât ilegală (VIDEO)
19:33 - Ioana Ginghină, noi dezvăluiri despre divorțul de actorul Alexandru Papadopol. „Am fost sigură că o să pierd…”
19:30 - Diana Stoica (USR), despre scandalul privind planșeul Unirii: În mijlocul orașului București, capitală europeană, Băluță s-a apucat să facă niște lucrări ilegale (VIDEO)
19:25 - Nicușor Dan, despre planșeul Unirii: Nu există un specialist atestat care să fi spus că sunt elemente care riscă să cadă. Mai multe expertize au spus că este o stare nesatisfăcătoare, dar că nu există pericol public / La Poliție am stat două ore degeaba (VIDEO)
18:59 - Virgil Guran, după scandalul privind planșeul Unirii: Cred că Nicușor Dan nu a procedat cu tact, așa cum trebuie. Un Primar General trebuie să fie puțin mai atent la gesturile lui. Acolo, într-adevăr, nu s-a respectat legea (VIDEO)
18:58 - Primul tren electric din România, testat în Predeal. Pe ce rută va circula și ce viteză poate prinde
18:48 - Nicușor Dan convoacă o ședință de CGMB pentru un referendum odată cu primul tur al prezidențialelor
18:42 - Gabriela Melinescu a murit la 82 de ani. Scriitoarea era stabilită în Suedia de aproape 50 de ani
18:29 - Ce a găsit Irinel Columbeanu la vila de la Izvorani, la 4 ani de la incendiu. Nici nu i-a venit să creadă, abia și-a stăpânit lacrimile