O fabrică din Buzău va concedia zeci de angajați. Ce beneficii vor primi angajații care vor fi dați afară

O fabrică din Buzău va concedia zeci de angajați. Ce beneficii vor primi angajații care vor fi dați afară
sursă foto: Shutterstock

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) a anunțat că începând cu data de 10 decembrie 2025, 55 de salariaţi ai companiei Agrana România, din cadrul fabricii de zahăr Buzău, vor fi concediați.

Care este motivul concedierilor

Conform AJOFM Buzău,  concedierea colectivă este cauzată de oprirea activității în cazul unei secții de prelucrare a sfeclei de zahăr, conform observatornews.ro. 

„În adresă se spune că se închide o linie primară de prelucrare a sfeclei de zahăr, iar personalul care lucra acolo a fost concediat. Per total, sunt în jur de 350 de persoane angajate şi din acest grup, 55 de salariaţi sunt concediaţi, în niciun caz nu reiese că s-ar închide fabrica”, a precizat Ionel Tociu, directorul AJOFM.

În luna iulie a acestui an, Agrana România a anunţat că opreşte procesul de rafinare a zahărului la fabrica din Buzău din cauza unor modificări apărute pe lanţul de aprovizionare. Totuși, toate celelalte operaţiuni urmau să se deruleze conform parametrilor obişnuiţi.

Angajații vor beneficia de salarii compensatorii

Angajații vor beneficia de salarii compensatorii și indemnizații de șomaj. De asemenea, o parte dintre salariați vor fi angajați de alte companii din județ.

„Ieri am primit înştiinţare oficială de la Agrana România S.R.L. prin care ni se comunică faptul că un număr de 55 de salariaţi vor fi concediaţi colectiv începând cu data de 10 decembrie 2024 din cadrul societăţii. Persoanele care vor fi concediate vor beneficia de următoarele salarii brute: dacă au o vechime între 1-10 ani, 6 salarii brute, dacă au vechime între 10-15 ani, 9 salarii brute, dacă au o vechime între 15-20 de ani, 12 salarii brute şi dacă au o vechime de peste 20 de ani, 15 salarii brute. Aceste persoane nu vor rămâne fără bani în această perioadă, mai mult decât atât, aplicăm măsuri active de preconcediere în această perioadă, de a prelua aceste persoane în şomaj indemnizat. O parte din aceste persoane deja au fost recrutate de societăţi comerciale de pe platforma economică a judeţului Buzău”, a declarat Ionel Tociu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:16 - Mircea Geoană îl provoacă pe Marcel Ciolacu la o dezbatere 1 la 1: „Știm că sondajele ne arată pe primele locuri” / „Dumneavoastră veți aduce susținerea politică, eu voi aduce cunoștințele și expertiza necesare” (VIDEO)
17:58 - Dominic Fritz: Singura șansă să intre în turul 2 un candidat de dreapta, un candidat reformator, care nu e al sistemului, este Elena Lasconi. Un tur 2 între Ciolacu și Simion ar spulbera încrederea românilor în democrație (VIDEO)
17:52 - Dominic Fritz, cu buldozerele în piețele din Timișoara: Au apărut tot felul de coșmelii în ultimii zeci de ani. Nu vreau să jignesc nicio țară, dar arată ca în Bangladesh și e și un pericol public (VIDEO)
17:37 - Dominic Fritz: Vedem o mentalitate de milițieni politici puși să îi pedepsească pe cei care sunt corecți în fața românilor, ca să păstreze privilegiile pentru cei care au făcut lege împreună cu clanurile de ani de zile (VIDEO)
17:20 - Bogdan Balanișcu, despre listele la parlamentare: Piedone este pe lista colegilor de la Giurgiu, în baza acelui protocol care există de foarte mulți ani între PSD și PUSL (VIDEO)
17:17 - David Popovici evită să mai conducă mașinile de la Ion Țiriac: „Acum am ocazia să spun”
17:03 - O femeie a evadat de 4 ori, cu scopul de a-și amenința fostul soț. Ce pedeapsă a primit aceasta
16:56 - Marilen Pirtea: Unii primari de sectoare se comportă ca niște baroni locali și doresc să își arate mușchii în anumite contexte (VIDEO)
16:52 - Daniel Fenechiu, întrebat cum a fost posibilă intabularea zonei Pieței Unirii: Pe parcursul procedurii de intabulare s-au întâmplat destul de multe erori (VIDEO)
16:37 - Radu Mihaiu: Faptul că un primar de sector autorizează lucrare de infrastructură mare în sine este ilegal (VIDEO)