Familia regală nu s-a ținut de promisiune. Gestul comis de aceasta

Familia regală nu s-a ținut de promisiune. Gestul comis de aceasta
Sursa foto: Hepta/ © Tayfun Salci/ZUMA Press Wire)

Regele Charles și familia regală a promis că va publica, în fiecare an, lista cadourilor oficiale primite în ultimii patru ani, doar că până acum au apărut tot felul de scuze pentru a nu face publice cadourile.

Familia regală evită să publice lista cadourilor

De când a murit regina Elisabeta a II-a, oficialii de la Buckingham continuă să se scuze pentru nepublicarea listei cadourilor oficiale primite de membrii familiei regale, conform Cancan.

Familia regală a fost implicată într-o controversă legată de fundația caritabilă a regelui Charles care a fost anchetată la Poliție. Dar, ea s-a clasat fără nicio explicație.

Reticența nepublicării listei vine și după ce s-a aflat că regele Charles, când era prinț de Wales a primit 2,6 milioane de lire sterline de la un politician din Qatar pentru o altă organizație caritabilă.

În timp ce parlamentarii trebuie să declare cadourile și donațiile primite, familia regală a ales că se declare, la sfatul consilierilor.

De ce s-a introdus lista cadourilor

Listele de cadouri s-au introdus după ce Casa Regală a ascuns originea bijuteriilor primite de regina Camilla de la un membru al familiei regale saudite în 2006 pe care le-a purtat într-o vizită în SUA, în 2007.

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, i-a oferit lui Meghan Markle, drept cadou de nuntă, o pereche de cercei cu diamante de 500.000 de lire sterline. În același an, ducesa de Sussex i-a purtat la un eveniment la Fiji, cu puțin timp după ce prințul moștenitor a fost acuzat că a ordonat ucidere jurnalistului Jamal Khashoggi. Ea a mai purtat cerceii la o cină la Palatul Buckingham, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani a regelui Charles. Proveniența cerceilor a fost dezvăluită abia înainte ca Meghan și Harry să acorde un interviu lui Oprah Winfrey, în 2021. Până atunci, Palatul Buckingham a spus că bijuteriile au fost împrumutate.

Ultima listă a familiei regale a fost publicată în 2020 și arată cadourile primite în 2019.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:16 - Mircea Geoană îl provoacă pe Marcel Ciolacu la o dezbatere 1 la 1: „Știm că sondajele ne arată pe primele locuri” / „Dumneavoastră veți aduce susținerea politică, eu voi aduce cunoștințele și expertiza necesare” (VIDEO)
17:58 - Dominic Fritz: Singura șansă să intre în turul 2 un candidat de dreapta, un candidat reformator, care nu e al sistemului, este Elena Lasconi. Un tur 2 între Ciolacu și Simion ar spulbera încrederea românilor în democrație (VIDEO)
17:52 - Dominic Fritz, cu buldozerele în piețele din Timișoara: Au apărut tot felul de coșmelii în ultimii zeci de ani. Nu vreau să jignesc nicio țară, dar arată ca în Bangladesh și e și un pericol public (VIDEO)
17:37 - Dominic Fritz: Vedem o mentalitate de milițieni politici puși să îi pedepsească pe cei care sunt corecți în fața românilor, ca să păstreze privilegiile pentru cei care au făcut lege împreună cu clanurile de ani de zile (VIDEO)
17:20 - Bogdan Balanișcu, despre listele la parlamentare: Piedone este pe lista colegilor de la Giurgiu, în baza acelui protocol care există de foarte mulți ani între PSD și PUSL (VIDEO)
17:17 - David Popovici evită să mai conducă mașinile de la Ion Țiriac: „Acum am ocazia să spun”
17:03 - O femeie a evadat de 4 ori, cu scopul de a-și amenința fostul soț. Ce pedeapsă a primit aceasta
16:56 - Marilen Pirtea: Unii primari de sectoare se comportă ca niște baroni locali și doresc să își arate mușchii în anumite contexte (VIDEO)
16:52 - Daniel Fenechiu, întrebat cum a fost posibilă intabularea zonei Pieței Unirii: Pe parcursul procedurii de intabulare s-au întâmplat destul de multe erori (VIDEO)
16:37 - Radu Mihaiu: Faptul că un primar de sector autorizează lucrare de infrastructură mare în sine este ilegal (VIDEO)