CCIR promovează interesele economice ale României la reuniunea Consiliului General WCF

CCIR promovează interesele economice ale României la reuniunea Consiliului General WCF
sursă foto: CCIR

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, și secretarul general al organizației, Ovidiu Silaghi, au participat,  în data de 14 octombrie a.c., la reuniunea Consiliul General al Federației Mondiale a Camerelor de Comerț (WCF), întâlnire care a avut loc la Istanbul, în marja primului summit regional pentru Europa și Asia, care are ca tema centrală „O abordare colaborativă a acțiunii climatice”.

Președintele CCIR a avut convorbiri cu Rifat Hisarciklioglu, președintele WCF, Philippe Varin, președintele Camerei de Comerț Internaţionale (ICC) și Omer Bolat, ministrul comerțului al Republicii Turcia, reiterând astfel rolul României în consolidarea stabilității în regiune, prin asigurarea unor rute de comerț sustenabil între statele membre ale WCF.

„Prin apartenența la World Chambers Federation, CCIR are acces la o rețea globală care cuprinde peste 12 mii de camere de comerț din întreaga lume, iar acest lucru oferă oportunități extinse de networking, schimb de bune practici și, în mod evident, posibilitatea de a lucra direct cu celelalte organizații similare.

Această interacțiune ne oferă posibilitatea unei integrări globale a oportunităților oferite de România pentru afaceri și investiții. Așa cum am susținut și în discuțiile anterioare avute în acest format, România reprezintă un pivot important al sistemului cameral mondial, rol pe care ne propunem să-l sporim în cadrul WCF.

Practic, WCF reprezintă o platformă internațională cu ajutorul căreia CCIR promovează interesele economice ale României, având în față un public global”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:04 - Ferguson nu mai e ambasadorul Manchester United și trebuie să renunțe la un salariu de 2 milioane de lire sterline pe an, clubul vrea să mai reducă din costuri
15:58 - Cristina Rizea (PSD), după scandalul privind planșeul Unirii: Vorbim de o lucrare urgentă. Primarul General ar fi trebuit să fie proactiv și să încerce să-l ajute pe primarul de la Sectorul 4
15:57 - O româncă și-a bătut fostul iubit italian până l-a băgat în spital. După ce s-a vindecat, i-a dat foc
15:51 - MedLife achiziționează încă doi roboți da Vinci. “Este extraordinar că pacienții noștri vor avea acces la cea mai mare echipă de medici certificați în chirurgie robotică din România”
15:44 - Von der Leyen a stabilit noi reguli și nu prea: Comisarii vor fi nevoiți să angajeze mai puțini oameni în personalul pentru cabinet, dar nu mult mai puțini
15:29 - Regizorul „I, Robot” îl acuză pe Elon Musk că i-ar fi furat ideile pentru designul noului robot Tesla: „Hei Elon, poți să-mi returnezi modelele, te rog?”
15:29 - O doctoriță de la un spital public din Craiova a primit mită pentru o cezariană. Se află sub control judiciar
15:08 - Accident grav în Iași. Șapte persoane au fost rănite după ce două mașini s-au ciocnit
15:07 - Un restaurant le oferă clienților o masă gratis zilnic. Cei interesați trebuie să îndeplinească o singură condiție
14:56 - Elena Lasconi, reacție după scandalul planșeului Unirii: Am văzut, ieri, România pe care ne-o propune Marcel Ciolacu, dacă ajunge președinte. Ciolacu și gașca lui vor o Românie controlată de clanuri politice, ei să-și împartă contractele, ei să facă legea (VIDEO)