Coreea de Nord a aruncat în aer drumurile și calea ferată de la granița cu Sudul. Focuri de avertisment din partea Seulului (VIDEO)

Coreea de Nord a aruncat în aer drumurile și calea ferată de la granița cu Sudul. Focuri de avertisment din partea Seulului (VIDEO)
Sursa Foto: Hepta

Coreea de Nord a aruncat în aer unele drumuri și calea ferată de la granița cu Sudul, acțiuni care intensifică tensiunile în peninsula coreeană.

Explozii la granița Nordului cu Sudul

Drumurile și calea ferată din partea de nord și care mergeau până în sud, au fost aruncate în aer. Coreea de Sud a răspuns cu focuri de avertisment la linia de demarcația militară care desparte cele două țări, chiar dacă exploziile nu au provocat pagube Seulului, conform Hotnews.

Phenianul a promis, săptămâna trecută, că va tăia complet legăturile rutiere și feroviare intercoreene și că va fortifica zonele de pe partea sa de frontieră.

Seului a avertizat că Nordul și-a trimis armata să arunce în aer drumurile de la graniță. Phenianul a instalat mine și bariere de-a lungul frontierei, iar Sudul și-a intensificat măsurile de supraveghere și pregătire după explozii.

Sudul a împrăștiat pliante din drone

Coreea de Nord a acuzat Sudul că a trimis, vineri, drone care au împrăștiat pliante anti-Nord în Phenian și spune că este o acțiune politică și militară care ar putea duce la un război. În plus, în weekend, Nordul a avertizat referitor la o „calamitate teribilă” dacă Sudul va trimite din nou drone deasupra Phenianului.

Coreea de Nord a transmis că a plasat opt unități de artilerie înarmate la frontieră, fiind pregătite să deschidă focul.

Coreea de Sud și de Nord sunt în război după conflictul de 1950-1952 care s-a încheiat printr-un armistițiu, nu prin tratat de pace. Cele două țări au declarat, în 2018, că nu va mai exista război, dar Coreea de Nord a readus armele grele în zona demilitarizată de frontineră după ce ambele părți au considerat că acordul nu mai este valabil.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:17 - Toate produsele procesate în România vor beneficia de plafonarea adaosului comercial, anunță Florin Barbu: „Probabil în perioada următoare va fi lansat proiectul. Vorbim despre zeci de mii de produse”
16:04 - Ferguson nu mai e ambasadorul Manchester United și trebuie să renunțe la un salariu de 2 milioane de lire sterline pe an, clubul vrea să mai reducă din costuri
15:58 - Cristina Rizea (PSD), după scandalul privind planșeul Unirii: Vorbim de o lucrare urgentă. Primarul General ar fi trebuit să fie proactiv și să încerce să-l ajute pe primarul de la Sectorul 4
15:57 - O româncă și-a bătut fostul iubit italian până l-a băgat în spital. După ce s-a vindecat, i-a dat foc
15:51 - MedLife achiziționează încă doi roboți da Vinci. “Este extraordinar că pacienții noștri vor avea acces la cea mai mare echipă de medici certificați în chirurgie robotică din România”
15:44 - Von der Leyen a stabilit noi reguli și nu prea: Comisarii vor fi nevoiți să angajeze mai puțini oameni în personalul pentru cabinet, dar nu mult mai puțini
15:29 - Regizorul „I, Robot” îl acuză pe Elon Musk că i-ar fi furat ideile pentru designul noului robot Tesla: „Hei Elon, poți să-mi returnezi modelele, te rog?”
15:29 - O doctoriță de la un spital public din Craiova a primit mită pentru o cezariană. Se află sub control judiciar
15:08 - Accident grav în Iași. Șapte persoane au fost rănite după ce două mașini s-au ciocnit
15:07 - Un restaurant le oferă clienților o masă gratis zilnic. Cei interesați trebuie să îndeplinească o singură condiție