Un nou regim de tratament pentru cancerul de col uterin „reduce riscul de a muri din cauza bolii cu 40%” și e cel mai mare progres medical din ultimii 25 de ani

Un nou regim de tratament pentru cancerul de col uterin „reduce riscul de a muri din cauza bolii cu 40%” și e cel mai mare progres medical din ultimii 25 de ani
Image by Parentingupstream from Pixabay

Medicii salută un nou regim de tratament „remarcabil” pentru cancerul de col uterin care reduce riscul de deces cu 40%, cel mai mare progres împotriva bolii din ultimii 25 de ani, anunță The Guardian.

Cancerul de col uterin este al patrulea cel mai frecvent cancer la femei la nivel global

Cancerul de col uterin este al patrulea cel mai frecvent cancer la femei la nivel global, cu aproximativ 660.000 de cazuri noi și 350.000 de decese în fiecare an, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. În Marea Britanie, există aproximativ 3.200 de cazuri și 800 de decese în fiecare an.

Multe dintre femeile afectate au peste 30 de ani și, în ciuda îmbunătățirilor în îngrijire, cancerul revine în până la 30% din cazuri.
Noul plan de tratament a fost testat la pacienți recrutați de peste 10 ani din Marea Britanie, Mexic, India, Italia și Brazilia. Acesta implică un curs scurt de chimioterapie înainte ca pacienții să fie supuși chimioradierii, tratamentul standard pentru cancerul de col uterin implicând o combinație de chimioterapie și radioterapie.

În cercetarea condusă de University College London, s-a raportat că rezultatele studiului clinic de fază a treia au arătat o reducere cu 40% a riscului de deces din cauza bolii și o reducere cu 35% a riscului de revenire a cancerului în cel puțin cinci ani. Descoperirile lor au fost publicate în The Lancet.

Studiul a recrutat 500 de femei care au fost alocate aleatoriu pentru a primi fie noul regim de tratament, fie tratamentul standard de chimioradiere. Niciuna dintre tumorile pacienților nu s-a răspândit la alte organe.

În cadrul studiului, un grup a primit noul regim de șase săptămâni de chimioterapie cu carboplatină și paclitaxel. Aceasta a fost urmată de radioterapie standard plus chimioterapie săptămânală cu cisplatină și brahiterapie, cunoscută sub numele de chimioradiere. Grupul de control a primit doar chimioradierea obișnuită.

După cinci ani, 80% dintre cele care au primit mai întâi un tratament scurt de chimioterapie erau în viață, iar pentru 72% cancerul lor nu a revenit și nici nu s-a răspândit. În grupul de tratament standard, 72% erau în viață și pentru 64% nu cancerul nu a revenit sau nu s-a răspândit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:17 - Toate produsele procesate în România vor beneficia de plafonarea adaosului comercial, anunță Florin Barbu: „Probabil în perioada următoare va fi lansat proiectul. Vorbim despre zeci de mii de produse”
16:04 - Ferguson nu mai e ambasadorul Manchester United și trebuie să renunțe la un salariu de 2 milioane de lire sterline pe an, clubul vrea să mai reducă din costuri
15:58 - Cristina Rizea (PSD), după scandalul privind planșeul Unirii: Vorbim de o lucrare urgentă. Primarul General ar fi trebuit să fie proactiv și să încerce să-l ajute pe primarul de la Sectorul 4
15:57 - O româncă și-a bătut fostul iubit italian până l-a băgat în spital. După ce s-a vindecat, i-a dat foc
15:51 - MedLife achiziționează încă doi roboți da Vinci. “Este extraordinar că pacienții noștri vor avea acces la cea mai mare echipă de medici certificați în chirurgie robotică din România”
15:44 - Von der Leyen a stabilit noi reguli și nu prea: Comisarii vor fi nevoiți să angajeze mai puțini oameni în personalul pentru cabinet, dar nu mult mai puțini
15:29 - Regizorul „I, Robot” îl acuză pe Elon Musk că i-ar fi furat ideile pentru designul noului robot Tesla: „Hei Elon, poți să-mi returnezi modelele, te rog?”
15:29 - O doctoriță de la un spital public din Craiova a primit mită pentru o cezariană. Se află sub control judiciar
15:08 - Accident grav în Iași. Șapte persoane au fost rănite după ce două mașini s-au ciocnit
15:07 - Un restaurant le oferă clienților o masă gratis zilnic. Cei interesați trebuie să îndeplinească o singură condiție