Alertă sanitară într-o școală din Ilfov. S-a confirmat un caz de meningită meningococică: „Această boală poate ucide un om în 48 de ore“

Alertă sanitară într-o școală din Ilfov. S-a confirmat un caz de meningită meningococică: „Această boală poate ucide un om în 48 de ore“
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

S-a confirmat un caz de meningită meningococică într-o școală din județul Ilfov, a anunțat președintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti – Ilfov, Sandra Alexiu.

Niciun copil din clasă nu era vaccinat

Sandra Alexiu a atras atenția că niciun copil din clasă nu era vaccinat, deși tratamentul se decontează pentru anumite categorii de persoane, conform romanialibera.ro. 

„În una din şcolile din comuna unde sunt medic de familie este un caz confirmat de meningită meningococică, o boala produsă de o bacterie numită Neisseria Meningitidis (meningococ). Această boală poate ucide un om în 48 de ore. Persoane la risc: copiii mici sub 4 ani, adolescenţii, vârstnici, precum şi cei care lucrează în profesii riscante (medici) sau unele persoane imunocompromise”, a transmis Sandra Alexiu pe Facebook.

Categoriile de persoane care beneficiază de vaccin decontat

Medicul a explicat care sunt categoriile de persoane care beneficiază de decontarea vaccinului. Tratamentul este compensat pentru cei aflați în categoriile de risc și pentru vârstnicii de peste 65 de ani.

„Pentru toţi ceilalţi vaccinurile se cumpără. Nu sunt ieftine, dar te protejează de moarte (în chinuri şi în foarte scurt timp). Pentru persoanele aflate în contact cu cazul confirmat se face profilaxie cu anumite antibiotice pe o scurtă perioadă de timp. Antibioticul se administrează numai cu o reţetă eliberata de un medic. Azi am dat o singura reţetă, deşi am anunţat părinţii… Din clasa respectivă niciun copil nu era vaccinat cu vaccinurile disponibile”, a mai scris Sandra Alexiu pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:09 - Peste 1 milion de pensionari pierd un ajutor la pensie de 1.250 lei. Din ce lună se va întâmpla asta
12:06 - Kelemen Hunor, președinte UDMR, despre planul de reducere a deficitului bugetar: „E o vrăjeală că au mai primit 7 zile, 10 zile, etc. N-au cum să trimită ceva credibil și după aceea să facă și campanie”
11:54 - Situația urșilor s-a agravat într-o localitate din Brașov: „Îți e cam frică să umbli noaptea”
11:50 - Câți bani a făcut o femeie care a reciclat sticle de la pelerinajul din Iași. „Am nevoie de bani ca să îmi îngrijesc copilul”
11:37 - Președintele UDMR, Kelemen Hunor despre cearta dintre primarii Capitalei: „Planșeul Unirii e un pericol real, dacă UDMR ar fi fost la Guvern nu se mai ajungea aici, noi am fost împinși pe scări” (VIDEO)
11:18 - Nouă apariție a lui Kate Middleton. A fost surprinsă încurajându-l pe fiul Louis la un meci de fotbal (VIDEO)
11:17 - Mădălina Ghenea trece plin clipe de coșmar. Vedeta a ajuns în instanță: „ Îmi provoca o stare gravă de anxietate și teamă”
10:59 - Primarul Sectorul 3 Robert Negoiță, despre scandalul de la Planșeul Unirii: „Expertiza e că e risc de colaps. Primăria Capitalei urmărește să blocheze tot” (VIDEO)
10:51 - Coreea de Nord a aruncat în aer drumurile și calea ferată de la granița cu Sudul. Focuri de avertisment din partea Seulului (VIDEO)
10:51 - Un nou regim de tratament pentru cancerul de col uterin „reduce riscul de a muri din cauza bolii cu 40%” și e cel mai mare progres medical din ultimii 25 de ani