Nicușor Dan a cerut sprijinul Poliției Române pentru a desființa șantierul de la Planșeul Unirii: „Nu cred că trebuie să suni ministrul înainte să rogi poliția să își îndeplinească obligațiile legale” (VIDEO)

Nicușor Dan a cerut sprijinul Poliției Române pentru a desființa șantierul de la Planșeul Unirii: Nu cred că trebuie să suni ministrul înainte să rogi poliția să își îndeplinească obligațiile legale (VIDEO)
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan a încercat fără succes luni să împiedice lucrările la planșeul de la Piața Unirii. Acesta a emis o dispoziție de dărâmare a gardului care a fost instalat în locul unde ar trebui să înceapă lucrările, dar poliția locală a Primăriei Capitale a fost blocată de polițiștii locali ai Sectorului 4.

Nicușor Dan a cerut sprijinul Poliției Române pentru a desființa șantierul de la Planșeul Unirii

Nicușor Dan s-a deplasat din nou, luni seara, la ora 19.00, la șantierul de la plafonul din Piața Unirii pentru a pune în vedere constructorului să desființeze construcțiile de pe terenul primăriei, însă reprezentanții companiei au refuzat. Primarul a cerut poliției naționale și jandarmeriei să-l sprijine în acțiune, fiind însoțit și de buldozere.

Dacă într-o primă fază șeful dispozitivului de la Piața Unirii a confirmat că documentul prezentat de Nicușor Dan e unul valabil și de pus în aplicare, ulterior Poliția Română a negat că trebuie să medieze situația.

“Eu am venit cu o dispoziție legală și am solicitat sprijinul Poliției Naționale. Nu m-am așteptat, nu cred că trebuie să suni ministrul înainte să rogi poliția să își îndeplinească obligațiile legale. Așteptăm în continuare să găsim Poliția națională.

Jandarmeria trebuie să prevină conflicte între oameni, în general. Cine trebuie să ne ajute pe noi să punem în aplicare?

Noi avem o singură problemă aici, avem un teren care ne aparține, pe care îl administrăm și pe care s-au instalat niște cetățeni și cărora le-am solicitat să plece, nu au vru. Am crezut la ora două când ne-am dus la poliția națională că ei vor fi în stare să se uite la niște acte să spună cine are dreptate, am pierdut două ore degeaba, după care ne-am dus la Primăria Capitalei și am emis această dispoziție de demolare pe care așteptăm ca Poliția Națională să o punem în aplicare.

Le-am cerut să decidă, atâta timp cât sunt poliții locale de o parte și de alta cine are dreptate, să facă o interpretare juridică a legii. Acum nu mai suntem în situația la care eram la ora două, acum suntem în situația în care primarul municipiului București a emis o dispoziție de demolare a unor obiecte care sunt pe domniul public și în care a cerut sprijin poliției naționale. Așteptăm răspunsul de la Poliția națională. Pânp la urmă aceste garduri vor fi date jos”, a declarat Nicușor Dan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:14 - Un autobuz a evitat la limită impactul cu un bloc. 6 persoane au fost rănite în urma accidentului
23:45 - Patru oameni aflați într-o mașină Tesla au murit în Franța după ce vehiculul a ars ca o torță
23:44 - Un bărbat din Capitală a fost grav rănit în urma unui scandal. Totul a pornit de la un loc de parcare
23:13 - Șeful spionajului german avertizează: „Rusia va ataca NATO cel târziu până la sfârșitul acestui deceniu”
23:03 - Bijuterii și obiecte sacre, furate din biserici de către o călugăriță. Care este valoarea totală a bunurilor
22:52 - Nicușor Dan, despre scandalul privind planșeul de la Piața Unirii: „De doi ani Primaria Sectorului 4 spune că vrea să facă planșeul și nu e în stare să aibă un proiect să vină cu avizele”
22:28 - „Boala vampirului”, presupusa afecțiune de care suferea Vlad Țepeș. Dezvăluirile uluitoare ale unei tinere care se confruntă cu aceeași boală rară
22:05 - Emil Dumitru (PNL), după scandalul privind planșeul Unirii: Am ajuns într-o situație penibilă. Cred că trebuie să clarificăm foarte bine, pe viitor, în legislația națională, care sunt competențele Primăriei Generale și primăriilor de sector
21:57 - Nicolae Ciucă: „M-am opus Cortinei Roșii de Fier care amenință să cadă după decizia CCR, mă opun și gardurilor puse cu forța”
21:45 - Radu Miruță, despre scandalul lucrărilor la planșeul din Piața Unirii: „Niște instituții naționale nu pot să stabilească cadastrul pe suprafața cărei primării este” (VIDEO)