Nelu Tătaru a rămas fără imunitate. Procurorii DNA vor putea face percheziții. Cum au votat parlamentarii (VIDEO)

Nelu Tătaru a rămas fără imunitate. Procurorii DNA vor putea face percheziții. Cum au votat parlamentarii (VIDEO)
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Nelu Tătaru a rămas fără imunitate. Camera Deputaților a votat luni, 14 octombrie, pentru încuviințarea cererii DNA de ridicare a imunității în cazul fostului ministru al Sănătății.

Cum au votat parlamentarii

Votul a fost secret, cu bile. În total, 177 de parlamentari au votat pentru, 12 împotrivă și a fost și o abținere.

Netu Tătaru nu a fost prezent la ședință, potrivit Știripesurse.

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a fost pus, joi, sub urmărire penală de către procurorii DNA. El este cercetat pentru luare de mită în formă continuată de 57 de ori.

„În perioada 03 aprilie 2024 – 12 iulie 2024, în calitate de medic specialist în cadrul Spitalului Municipal Huși, suspectul Tătaru Nelu ar fi primit cu titlu de mită sume de bani cuprinse în general între 100 și 500 de lei, precum și bunuri alimentare, de la 45 de persoane (pacienți/aparținători), în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist, respectiv intervenții chirurgicale, consult pacienți ori eliberare de rețete medicale. În cauză se mai efectuează urmărirea penală și privitor la alte 27 de persoane care au calitatea de suspecți pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită”, a precizat DNA.

Nelu Tătaru neagă acuzațiile

Nelu Tătaru a respins acuzațiile. El a spus luni, atunci când a ajuns la Comisia juridică, că nu a luat „niciun ban” de la pacienți, potrivit G4Media.

„Nu, nu există. Eu n-am văzut acei bani. Nu a luat niciun ban. Nu am știut nimic de acest dosar. Faptul că presa știa mai mult decât mine de acest dosar cred că este o problemă. Am refuzat de 5 ori să iau bani. Nu am luat găini, ouă sau alte produse. Recomand să se ridice orice obstacol din calea aflării adevărului (n.r. ridicarea imunății). Se va vedea că am refuzat să iau banii. Este o dezamăgire ținând cont că nu s-a respectat prezumția de nevinovăția. Nu am luat nicun ban”, a precizat fostul ministru al Sănătății.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:05 - Emil Dumitru (PNL), după scandalul privind planșeul Unirii: Am ajuns într-o situație penibilă. Cred că trebuie să clarificăm foarte bine, pe viitor, în legislația națională, care sunt competențele Primăriei Generale și primăriilor de sector
21:57 - Nicolae Ciucă: „M-am opus Cortinei Roșii de Fier care amenință să cadă după decizia CCR, mă opun și gardurilor puse cu forța”
21:45 - Radu Miruță, despre scandalul lucrărilor la planșeul din Piața Unirii: „Niște instituții naționale nu pot să stabilească cadastrul pe suprafața cărei primării este” (VIDEO)
21:37 - Marcel Ciolacu intervine în scandalul privind planșeul Unirii: Într-o democrație consolidată, dreptatea nu se face cu buldozerul, ci prin instituțiile statului. Aici nu este vorba de cine strigă mai tare
21:27 - Rareș Hopincă, despre scandalul privind planșeul Unirii: Primarul General nu poate emite dispoziții de demolare pentru o proprietate aparținând altcuiva, pentru o proprietate privată. Dispoziția e ridicolă în sinea ei (VIDEO)
21:07 - Prefectul Capitalei atacă în instanță dispoziția lui Nicușor Dan de desființare a șantierului
21:03 - Alina Gorghiu: Anul trecut am adus aproape 900 de fugari în România, iar anul acesta, până la finalul lunii septembrie, am reușit să aducem aproape 620 de fugari (VIDEO)
21:02 - Plimbările cu mașina funerară au devenit virale pe rețelele de socializare. Cum răspund autoritățile
20:51 - Ministrul Justiției, Alina Gorghiu: „Cam toată lumea știe care va fi finala pentru președinție”
20:33 - Animalul care trăiește exclusiv în România. Aparține unei specii preistorice și este considerat „fosilă vie”