Bogdan Matei (PSD), despre scandalul privind planșeul Unirii: Rămân la aceeași părere. Avizele ne omoară și de suferit nu au decât bucureștenii (VIDEO)

Bogdan Matei (PSD), despre scandalul privind planșeul Unirii: Rămân la aceeași părere. Avizele ne omoară și de suferit nu au decât bucureștenii (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / @Bogdan-Constantin Matei

Senatorul PSD, Bogdan Matei, a vorbit în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, despre scandalul dintre Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, și primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, privind lucrările de la planșeul Unirii.

Bogdan Matei este de părere că lucrările de la planșeul Unirii nu ar fi fost realizate de primarul Băluță fără a avea toate avizele necesare conform legii. El subliniază că există o lipsă de colaborare între Primarul General al Capitalei și primarii de sector, ceea ce a dus la o situație conflictuală.

„La nivelul Capitalei României, nu există o colaborare între Primarul General  și primarii de sector”

Senatorul PSD consideră că acest conflict ar fi putut fi evitat prin dialog și întâlniri de lucru între autoritățile implicate.

“Din punctul meu de vedere, nu cred că domnul primar Băluță, care este unul dintre cei mai performanți primari de sector, și-ar fi permis să facă o astfel de lucrare, fără să aibă toate avizele necesare în conformitate cu legea. Însă, din punctul meu de vedere, arată un lucru foarte clar, că la acest moment, la nivelul Capitalei României, nu există o colaborare între Primarul General al Capitalei și primarii de sector.

Asta am mai menționat-o și în trecut, nu a existat nicio întâlnire de lucru între Primarul General al Capitalei și primarii de sector, ceea ce, din punctul meu de vedere, iată că asistăm la o situație care nu ar mai fi putut fi evitată și anume aceea că există, totuși, un război între Primarul General al Capitalei și primarii de sector, pentru că altfel nu se explică de ce s-a recurs la astfel de măsuri, în condițiile în care ar fi putut exista dialog și s-ar fi putut lămuri toate problemele legate de aspectul de aprobare a avizelor.

Însă, concluzionand, rămân la aceeași părere, că avizele ne omoară și de suferit n-au decât bucureștenii”, a precizat senatorul PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:05 - Emil Dumitru (PNL), după scandalul privind planșeul Unirii: Am ajuns într-o situație penibilă. Cred că trebuie să clarificăm foarte bine, pe viitor, în legislația națională, care sunt competențele Primăriei Generale și primăriilor de sector
21:57 - Nicolae Ciucă: „M-am opus Cortinei Roșii de Fier care amenință să cadă după decizia CCR, mă opun și gardurilor puse cu forța”
21:45 - Radu Miruță, despre scandalul lucrărilor la planșeul din Piața Unirii: „Niște instituții naționale nu pot să stabilească cadastrul pe suprafața cărei primării este” (VIDEO)
21:27 - Rareș Hopincă, despre scandalul privind planșeul Unirii: Primarul General nu poate emite dispoziții de demolare pentru o proprietate aparținând altcuiva, pentru o proprietate privată. Dispoziția e ridicolă în sinea ei (VIDEO)
21:07 - Prefectul Capitalei atacă în instanță dispoziția lui Nicușor Dan de desființare a șantierului
21:03 - Alina Gorghiu: Anul trecut am adus aproape 900 de fugari în România, iar anul acesta, până la finalul lunii septembrie, am reușit să aducem aproape 620 de fugari (VIDEO)
21:02 - Plimbările cu mașina funerară au devenit virale pe rețelele de socializare. Cum răspund autoritățile
20:51 - Ministrul Justiției, Alina Gorghiu: „Cam toată lumea știe care va fi finala pentru președinție”
20:33 - Animalul care trăiește exclusiv în România. Aparține unei specii preistorice și este considerat „fosilă vie”
20:23 - Felix Cozma (PSD), despre scandalul privind planșeul Unirii: „Sub forma aceasta de conflict pe care o declanșează Nicusor Dan, bucureștenii n-au de câștigat” (VIDEO)