Cluj-Napoca: La ce experiment au participat cele două fetiţe care au ajuns la spital cu arsuri

Cluj-Napoca: La ce experiment au participat cele două fetiţe care au ajuns la spital cu arsuri
Sursa foto: Freepik

Incident grav la Festivalul de Științe din Cluj-Napoca. Două eleve de 9 și 11 ani au fost rănite în timpul unui experiment, după ce părul uneia dintre ele a luat foc, iar flăcările s-au extins rapid și la celălalt copil.

La ce experiment au participat cele două fetiţe

Festivalul a avut loc în aer liber, într-un parc din oraș, iar cele două fetițe urmăreau un experiment științific, alături de alți copii. Ar fi fost vorba despre un experiment cu nisip, zahăr și bicarbonat de sodiu, care prin incendiere formează un „șarpe din spumă” spectaculos, scrie Știrileprotv.

Astfel, părul unei dintre ele a luat foc. Cealaltă copilă ar fi încercat să stingă flăcările cu mâna, însă s-a ales și ea cu arsuri.

Fetițele, transportate la spital

Imediat, martorii au intervenit și au sunat rapid după ajutor, iar fetițele au fost transportate la spital.

Fetița de 9 ani are arsuri pe față și la o mână, iar cealaltă de 11 ani – în zona gâtului, pieptului și a unei mâini.

Medicii au menționat, pentru sursa citată, că starea lor este stabilă, însă necesită în continuare tratament chirurgical.

Polițiștii au transmis că fetițele nu ar fi respectat distanța recomandată față de masa unde avea loc experimentul.

În caz, a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:53 - Nicușor Dan a cerut sprijinul Poliției Române pentru a desființa șantierul de la Planșeul Unirii: „Nu cred că trebuie să suni ministrul înainte să rogi poliția să își îndeplinească obligațiile legale” (VIDEO)
19:36 - Nicușor Dan a revenit pe șantierul de la plafonul din Piața Unirii, însoțit de buldozere, să dea jos gardurile: Vă înmânez această dispoziție de desființare. Conform acesteia, noi vă somăm să desființați dvs. Dacă nu o să desființați de bunăvoie, o să desființăm noi (VIDEO)
19:33 - Produsul al cărui preț crește lunar. Cât costă acum, după scumpiri în lanț
19:10 - Ștefan Pălărie (USR), despre scandalul privind planșeul Unirii: Oare de ce s-a răzgândit Daniel Băluță, peste noapte, pentru că acum o săptămână a anunțat bosumflat că renunță la reabilitarea planșeului
18:56 - George Simion, alături de Gigi Becali la moaștele Sfintei Parascheva. Cei doi au venit cu o aeronavă TAROM și au fost preluați cu transportul VIP (FOTO)
18:52 - Dragoș Bucur, despre lupta împotriva bolii cu care a fost diagnosticat. La ce aliment a fost nevoit să renunțe
18:25 - Ce spune PSD despre scandalul reabilitării Planșeului Unirii: „Nicușor Dan are un discurs dublu”
17:59 - Daniel Băluță îl contrazice în continuare pe Nicușor Dan în scandalul planșeului de la Piața Unirii: „Nu este normal și nu este firesc să încercăm în orice formă sau formulă să politizăm” (VIDEO)
17:56 - Nelu Tătaru a rămas fără imunitate. Procurorii DNA vor putea face percheziții. Cum au votat parlamentarii (VIDEO)
17:42 - Eugen Tomac, la depunerea semnăturilor pentru alegerile parlamentare alături de Forța Dreptei: Suntem singura forță politică de opoziție curajoasă, capabilă să se bată de la egal la egal cu PSD, dar și cu anexele lor (VIDEO)