O nouă măsură anti-risipă a devenit populară în localurile All Inclusive din Europa. Persoanele care își pun multă mâncare în farfurie riscă amenzi dacă nu mănâncă tot

O nouă măsură anti-risipă a devenit populară în localurile All Inclusive din Europa. Persoanele care își pun multă mâncare în farfurie riscă amenzi dacă nu mănâncă tot
Sursa Foto: Freepik

O măsură anti-risipă a ajuns în scurt timp populară printre localurile din Europa. Aceasta face referire la obiceiul turiștilor de a-și umple farfuria cu prea multă mâncare, pe care nu o pot consuma.

Ce pățesc cei care fac risipă alimentară

Din ce în ce mai multe localuri din întreaga lume au început să aplice măsuri pentru a combate risipa alimentară. O metodă pentru a reduce această problemă este de a aplica amenzi celor care nu mănâncă tot din farfurie, conform click.ro.

Această practică a început să fie din ce în ce mai utilizată de către hotelurile și restaurantele din întreaga lume și câștigă tot mai mult teren ca o măsură de responsabilizare a consumatorilor.

Ce taxă aplică un restaurant din Marea Britanie

Mark Graham, proprietarul pub-ului The Star Inn Vogue, a introdus o taxă simbolică pentru clienții care nu își termină mâncarea de la bufet. Taxa, în valoare de 2,40 lire sterline (aproximativ 3 euro), are un scop educativ mai degrabă decât punitiv.

Pub-ul oferă meniuri „all you can eat” (mănânci cât dorești), care includ carne de vită, porc și curcan, alături de preparate tradiționale, precum Yorkshire pudding și cartofi prăjiți. Proprietarul a observat că mari cantități de mâncare erau aruncate la gunoi și și-a dorit să schimbe acest lucru.

„Orice bucătar din lume ar fi deranjat sau s-ar simți chiar jignit de toată această risipă. Iar asta se întâmplă doar în cazul buffetului cu carne, pentru celelalte feluri a la carte, dacă un client nu poate termina ce are în farfurie, există clasica doggy bag. În cazul buffetului, un client alege cantitatea de mâncare pe care o dorește, motiv pentru care trebuie să se comporte cu respect, cum ar face acasă la bunica lui, unde nici nu i-ar trece prin cap să lase ceva în farfurie”, a comentat el pentru un cotidian britanic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:59 - Daniel Băluță îl contrazice în continuare pe Nicușor Dan în scandalul planșeului de la Piața Unirii: „Nu este normal și nu este firesc să încercăm în orice formă sau formulă să politizăm” (VIDEO)
17:56 - Nelu Tătaru a rămas fără imunitate. Procurorii DNA vor putea face percheziții. Cum au votat parlamentarii (VIDEO)
17:42 - Eugen Tomac, la depunerea semnăturilor pentru alegerile parlamentare alături de Forța Dreptei: Suntem singura forță politică de opoziție curajoasă, capabilă să se bată de la egal la egal cu PSD, dar și cu anexele lor (VIDEO)
17:35 - Sergiu Bîlcea: PNL va vota pentru ridicarea imunității lui Nelu Tătaru
17:21 - Forța Dreptei și PMP au depus la BEC semnăturile pentru alegerile parlamentare / Ludovic Orban: „Ne angajăm să respectăm voința cetățenilor care s-a manifestat de-a lungul referendumurilor organizate în ultimii 15 ani” (VIDEO)
17:16 - Ciprian Dobre (PNL), despre situația lui Nelu Tătaru: „Noi, ca partid politic, am făcut tot ceea ce credem noi că este corect” (VIDEO)
16:54 - Marius Pașcan (PMP): „Orice om rezonabil și de bun simț așteaptă ca în această perioadă să îi vadă pe prezidențiabili cu niște programe concrete” (VIDEO)
16:46 - Bogdan Matei (PSD), despre scandalul privind planșeul Unirii: Rămân la aceeași părere. Avizele ne omoară și de suferit nu au decât bucureștenii (VIDEO)
16:29 - Milioane de telefoane Android, în pericol din cauza unei vulnerabilități critice descoperite recent
16:22 - Pulp Fiction a împlinit 30 de ani! Cum a schimbat filmul lui Quentin Tarantino cultura pop din întreaga lume