Miliardarul israelian Benyamin Steinmetz, condamnat în dosarul Ferma Băneasa și dat în urmărire internațională, a fost reținut pe aeroportul din Atena

Miliardarul israelian Benyamin Steinmetz, condamnat în dosarul Ferma Băneasa și dat în urmărire internațională, a fost reținut pe aeroportul din Atena
Sursa foto: Freepik.com

Miliardarul israelian Benyamin Steinmetz – dat în urmărire internațională de autoritățile din România după ce în decembrie 2020 a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa – a fost reținut pe Aeroportul din Atena, la intrarea în țară.

Steinmetz va fi prezentat în fața Procurorului de pe lângă Curtea de Apel Atena

În decembrie 2020, Benyamin Steinmetz a fost condamnat definitiv, de ÎCCJ, la pedeapsa de 5 ani închisoare, în dosarul Ferma Băneasa, referitor la implicarea sa într-un grup infracţional care ar fi încercat să obţină în mod ilegal drepturi asupra unor terenuri în România, el fiind acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat. Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare, de către Curtea de Apel Braşov.

Steinmetz a mai fost reţinut o dată în Cipru la sfârşitul lunii august 2023, în baza acestui mandat de arestare, dar a fost eliberat pe cauțiune o săptămână mai târziu, anunță Antena3.

Până acum a reușit să se sustragă condamnării, rămâne de văzut ce decizie vor lua magistrații din Atena.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:59 - Daniel Băluță îl contrazice în continuare pe Nicușor Dan în scandalul planșeului de la Piața Unirii: „Nu este normal și nu este firesc să încercăm în orice formă sau formulă să politizăm” (VIDEO)
17:56 - Nelu Tătaru a rămas fără imunitate. Procurorii DNA vor putea face percheziții. Cum au votat parlamentarii (VIDEO)
17:42 - Eugen Tomac, la depunerea semnăturilor pentru alegerile parlamentare alături de Forța Dreptei: Suntem singura forță politică de opoziție curajoasă, capabilă să se bată de la egal la egal cu PSD, dar și cu anexele lor (VIDEO)
17:35 - Sergiu Bîlcea: PNL va vota pentru ridicarea imunității lui Nelu Tătaru
17:21 - Forța Dreptei și PMP au depus la BEC semnăturile pentru alegerile parlamentare / Ludovic Orban: „Ne angajăm să respectăm voința cetățenilor care s-a manifestat de-a lungul referendumurilor organizate în ultimii 15 ani” (VIDEO)
17:16 - Ciprian Dobre (PNL), despre situația lui Nelu Tătaru: „Noi, ca partid politic, am făcut tot ceea ce credem noi că este corect” (VIDEO)
16:54 - Marius Pașcan (PMP): „Orice om rezonabil și de bun simț așteaptă ca în această perioadă să îi vadă pe prezidențiabili cu niște programe concrete” (VIDEO)
16:46 - Bogdan Matei (PSD), despre scandalul privind planșeul Unirii: Rămân la aceeași părere. Avizele ne omoară și de suferit nu au decât bucureștenii (VIDEO)
16:29 - Milioane de telefoane Android, în pericol din cauza unei vulnerabilități critice descoperite recent
16:22 - Pulp Fiction a împlinit 30 de ani! Cum a schimbat filmul lui Quentin Tarantino cultura pop din întreaga lume