Accident în Argeș. Un șofer a lovit un pieton, a fugit de la locul tragediei, apoi s-a întors

Accident în Argeș. Un șofer a lovit un pieton, a fugit de la locul tragediei, apoi s-a întors
Sursa foto: Shutterstock

Un accident s-a produs, duminică seara, pe DN 65A, în localitatea Căldaru, din Argeș, unde un șofer băut a lovit un pieton și a fugit de la locul incidentului.

Pietonul a murit

Șoferul conducea pe DN65A, din direcția Miroși către Costești, și a lovit un bărbat care se deplasa pe marginea drumului. Când a văzut nenorocirea, șoferul de 49 de ani a fugit de la fața locului, dar apoi s-a întors, conform știrileprotv.

Din păcate, impactul a fost prea puternic pentru pietonul de 79 de ani și a decedat.

„Din verificările preliminare, efectuate de poliţiştii Formaţiunii Rutiere Costeşti, s-a stabilit că bărbatul de 49 de ani, din Albota, care conducea un autoturism pe DN 65A, pe raza comunei Căldăraru, circulând din direcţia Miroşi către Costeşti, în împrejurări care vor fi stabilite prin cercetări, a acroşat un bărbat de 79 de ani, din Căldăraru, care se deplasa pe marginea drumului, în aceeaşi direcţie. În urma accidentului a survenit decesul bărbatului de 79 de ani”, a transmis Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

Șoferul a refuzat recoltarea probelor de sânge

Polițiștii ajunși la fața locului au testat șoferul cu etilotestul și s-a constatat că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice. Rezultatul a indicat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge pentru a se stabili alcoolemia exactă.

Șoferul s-a ales cu un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără acordul polițiști și refuzul recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Polițiștii continuă cercetările pentru a afla circumstanțele în care s-a produs accidentul, dar și pentru a lua măsurile legale care se impun.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`