Val de frig în România: Temperaturile au coborât brusc cu peste 10 grade celsius / Avertizare de vreme rea

Val de frig în România: Temperaturile au coborât brusc cu peste 10 grade celsius / Avertizare de vreme rea
Sursa Foto: Freepik.com

Vremea s-a răcit brusc sâmbătp, când temperaturile au coborât cu peste 10 grade celsius. România este străbătută de un val de frig, context în care meteorologii au și emis o informare de vreme rea. Vizată este mai ales partea de sud și sud-est a țării. Potrivit ANM, sâmbătă, județele din sud-estul României vor cunoaște ploi moderate cantitativ și intensificări de vânt, care vor fi prezente până seara.

Aceleași fenomene vor fi întâlnite pe arii ceva mai restrânse prin partea de centru și de est a țării, unde vor fi averse, izolat însoțite și de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi de 10-15l și izolat de peste 25l/m², iar viteza vântului, la rafală, va fi în general de 40-50km/h.

Meteorologii au emis un cod galben de vreme rea. Pe parcursul zilei de sâmbătă (12 octombrie), în Moldova, estul și nord-estul Munteniei precum și în Dobrogea, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50…55 km/h.

Fenomenele meteorologice prognozate: vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`