Se strică vremea: Cod galben de vânt și ploi în 14 judeţe

Se strică vremea: Cod galben de vânt și ploi în 14 judeţe
Sursa Foto: Pixabay

Vremea se răcește din acest weekend, cu temperaturi care scad cu până la 10 grade în unele regiuni. Începând de sâmbătă, de la ora 6:00, a intrat în vigoare un cod galben de vânt valabil în 14 județe din sudul şi sud-estul țării. Această avertizare meteorologică, alături de o informare de ploi este valabilă în intervalul 12 octombrie, ora 06 – 12 octombrie, ora 21. Potrivit ANM, pe parcursul zilei de sâmbătă, în Moldova, estul și nord-estul Munteniei precum și în Dobrogea.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade, iar cele minime în general între 3 și 10 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață, iar spre sfârșitul intervalului izolat în centru și nord-est vor fi condiții de brumă. Presiunea atmosferică va fi ușor variabilă în vestul țării, iar în rest va fi în creștere.

Precipitații și vânt puternice în toată țara

De asemenea, tot până la ora 21:00, este valabilă o informare de ploi și vânt în toată țara. În sudul și sud-estul țării vor fi averse și pe arii restrânse descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi de 10…15 l/mp și izolat vor depăși 25 l/mp. Vântul va avea intensificări în regiunile estice și pe alocuri în cele sud-vestice, cu viteze în general de 40…50 km/h.

Prognoza meteo pentru 12 octombrie

Vremea se va răci, local semnificativ în sudul, estul și parțial în centrul țării, unde mai ales pe parcursul zilei cerul va avea înnorări. Va ploua și sub formă de aversă, pe arii relativ extinse în Dobrogea, Muntenia și estul Olteniei, unde izolat cantitățile de apă vor fi de 10…15 l/mp. În restul zonelor, cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua în regiunile estice și în cele sud-vestice cu viteze de 40…45 km/h, iar în Moldova, estul și nord-estul Munteniei și în Dobrogea vor fi rafale în general de 50…55 km/h.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`