Stenograme cu Marian Vanghelie care se laudă că îl face pe Mircea Geoană președinte / Reacția lui Geoană: „Mesajul este o invenție, n-am mai vorbit cu el de 12 ani” (VIDEO)

Stenograme cu Marian Vanghelie care se laudă că îl face pe Mircea Geoană președinte / Reacția lui Geoană: Mesajul este o invenție, n-am mai vorbit cu el de 12 ani (VIDEO)
Sursa foto: Mircea Geoană / Facebook

Stenograme cu Marian Vanghelie în care se laudă că îl face președinte pe Mircea Geoană au fost publicate vineri seara de România TV. Stenogramele prezintă o discuție în care Vanghelie și deputatul PSD Radu Cristescu vorbesc despre posibilitatea retragerii din cursa prezidențială a lui Cristian Diaconescu pentru a-l susține pe Geoană.

În replică, Mircea Geoană, candidat independent la prezidențiale, a declarat vineri seară, la Antena 3, că nu a luat legătura cu Marian Vanghelie. De altfel, Geoană nu apare vorbind în stenograme și a precizat că nu a discutat cu Marian Vanghelie de 12 ani.

Conform înregistrărilor cu camera ascunsă, Marian Vanghelie i-a arătat lui Radu Cristescu un mesaj de la Geoană în care acesta îi transmite că se va întâlni cu el. Cristescu a declarat vineri, la Antena 3, că este adevărat că Vanghelie i-a arătat respectivul mesaj.

Geoană a negat vehement spunând că nu există acel mesaj:

„Eu înțeleg că este campanie electorală și înțeleg că există o încercare de a asocia numele meu cu persoane cu care am avut o relație acum 15 ani. N-am mai vorbit cu dl Vanghelie de mai bine de 12 ani, nu a existat niciun fel de contact între mine și domnia sa, niciun fel de mesaj din partea mea către dl Vanghelie și niciun fel de asociere a mea și a campaniei mele cu aceste conversații. Dacă dânșii discută ce discută între ei, este problema dânșilor, nu are niciun fel de legătură cu mine, cu campania mea. Nu a existat niciun fel de contact al meu cu Vanghelie de mai bine de 12 ani, cu atât mai puțin acum în campanie. Acest mesaj este o aberație, este o invenție și este o cale de defăimare evidentă. Nu este nicio legătură între mine și dl Vanghelie, niciun schimb de mesaje”, a declarat Mircea Geoană, potrivit stiripesurse.ro.

Fragmente din stenogramele discuției dintre Marian Vanghelie și Radu Cristescu

Marian Vanghelie menționează și numele Ecaterinei Andronescu, fost Ministru al Educației din partea PSD, despre care spune că l-ar susține și ea pe Geoană.

M.VANGHELIE: Avem nevoie de Androneasca.

R.CRISTESCU: Clar, evident, nu contest.

M.VANGHELIE: Vreau să spun că și Geoană e (?) pe facultate. S-au dus ăștia, Apostolache, când au fost ăia zece parlamentari.

R.CRISTESCU: Altă prostie.

M.VANGHELIE: S-au dus ăia acolo. Acuma, se mai știe ce au făcut ei?

C.RĂDULESCU: Dar cu ce ne ajută?

R.CRISTESCU: Are nume.

M.VANGHELIE: Imagine.

C.RĂDULESCU: Stai, cu ce ne ajută ea, cu ce?

M.VANGHELIE: Aduce și niște retorici de profesor universitar.

C.RĂDULESCU: Aduce?!

M.VANGHELIE: Aduce, aduce. A vorbit cu Cristi pe telefon, a vorbit cu Geoană pe telefon. Baba e bună!

C.RĂDULESCU: Dar să o văd la televizor că iese să spună: ”Îl susțin pe Mircea…împotriva PSD”. Că nu zice niciodată.

M.VANGHELIE: Iese baba. Tu știi cum e cu astea.

R.CRISTESCU: Dar la PSD cine e președinte?

M.VANGHELIE: Eu sunt președinte. Baba e președinte de Consiliu Național

*

M.VANGHELIE: PSD e partidul… Dar noi, partidul, independent Geoană: „Noi îl susținem pe Mircea Geoană candidat.”

R.CRISTESCU: Am înțeles.

M.VANGHELIE: Păi dacă sunt toți colegii lui, cum să nu-l susțină?

R.CRISTESCU: Și atunci Diaconescu până pe 4 se retrage și spune: „Domnule, eu mă retrag.”

*

M.VANGHELIE: Și-i dau și lui Mircea ce vrea. Că lui Mircea îi e frică se lipească puternic de mine cu ceasurile. El s-a dus cu ele, eu n-am făcut nimic. Dar mi-a trecut supărarea pe el. Că eu, și dacă rămân supărat: pe cine are el? Pe cine băga? Eu îi știu toate defectele, și lui, și nevestei, și soacră—sii. Ale tuturor. Din șase face două. Cu cine faci? Cu Ciolacu ce faci?

*

M.VANGHELIE: Geoană este fricos. Baba tot așa mi-a zis, să stabilesc eu.

*

VANGHELIE: Dacă nu era problema cu ceasurile, ca să vorbim direct.

RC: Lua-le-ar naiba de ceasuri!

VANGHELIE: El le-a dus, că eu nu am scris nimic, că el știe acum. I le-a dat înapoi. Eu propuneam încă două persoane lângă mine și luam 20% din PSD cu Geoană. Și acum nu vreau să se întâmple, doamne ferește, și sunt 300 de la Externe

*

VANGHELIE: Păi el așa îi spun americanii. Noi nu scoatem, mai spun ceva, eu cum îi spui Geoană, cum știu chiloții după mine.

*

VANGHELIE: Am dat 300 de mii numai pe semnături, dacă vrei să știi așa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`