Alexandru Dimitriu: Fraudele electorale se întâmplă pentru că nu avem vot electronic

Alexandru Dimitriu: Fraudele electorale se întâmplă pentru că nu avem vot electronic
Sursa foto: Facebook / @Alexandru Dimitriu

Alexandru Dimitriu a vorbit în emisiunea Bună, România, cu Răzvan Zamfir și Radu Buzăiau despre fraudarea alegerilor. Acesta a dat exemplu câteva cazuri concrete de furt de voturi la Sectorul 5 în timpul alegerilor locale și europarlamentare:

“Ieși cu un buletin de vot pe care ai pus ștampila în dreptul lui Piedone, îi dai buletinul coordonatorului și pe urmă fiecare intră în secție cu buletinul preștampilat și îl bagă în urnă și iese cu un alt buletin ștampilat în alt colț față de cum era prima dată pus ștampila. În felul ăsta ai control pe fiecare vot, că fiecare vot se duce acolo, ăsta e un exemplu”.

Alexandru Dimitriu a precizat că fraudele electorale vor exista până când se introduce votul electronic:

”Cum au fost alegerile f[cute pe 9 iunie și ai generat confuzie mare și oboseală mare, la final din greșeală ca să spunem așa, treci mai multe voturi la PSD decât să treci la USR, și iată că ajungi la Sectorul 1 și Sectorul 2 unde au fost nenumărate cazuri în care s-a văzut că pe procesul verbal pus și semnat doar de către PSD, PNL, fără USR erau alte cifre față de ală care s-a și renumărat.  Cu siguranță au fost furați și alții, dar lucrurile astea se întâmplă pentru că nu avem vot electronic”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`