Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu: ,,România are o înțelegere cu Comisia Europeană pentru un deficit pe 7 ani, care nu va implica creșterea de taxe” (VIDEO)

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu: ,,România are o înțelegere cu Comisia Europeană pentru un deficit pe 7 ani, care nu va implica creșterea de taxe” (VIDEO)
Adrian Câciu (PSD), ministrul de Finanțe. Foto: Guvernul României / Facebook

România a negociat zilele acestea cu Comisia europeană un nou plan de măsuri, pe 7 ani, iar printre cele mai importante aspecte era o eventuală introducere a unor taxe noi din 2025, veste care îi îngrijora pe români.

O abordare mai abruptă cum ar fi fost cea de 3 ani sau de 4 ani ar fi însemnat o taxare agresivă

Întrebat la emisinea News Pass a televiziunii B1TV despre cursul discuțiilor de la Bruxelles, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu (PSD), spune că România are o înțelegere cu Comisia Europeană pentru un deficit pe 7 ani, care nu va implica creșterea de taxe.

,,Acesta este cel mai important lucru din punctul meu de vedere. De altfel această amânare este o cale corectă de abordat în momentul în care încetinește economia și vedem această încetinire și în România și vedem o cvasi recesiune în Europa, adică nu e un cer senin din perspectivă economică în toată regiunea, pe de o parte, pe de altă parte avem și această luptă cu investițiile în sensul de a le realiza o dată pentru totdeauna pentru România, care a rămas mult restantă din perspectiva investițiilor în infrastructură.

O abordare mai abruptă cum ar fi fost cea de 3 ani sau de 4 ani ar fi însemnat nimic altceva decât rezolvarea pe partea de venituri, adică o taxare agresivă.

Ceea ce nu era de dorit, de aceea și discuțiile dintre noi și PNL au fost de a duce un plan pentru 7 ani din partea României, cu reforme și investiții, prinse și în PNRR pe de o parte, pe de altă parte, cele pe care le avem deja angajate prin bugetul de stat, sunt deja 155 de miliarde prevăzute la investiții.

Avem într-adevăr de dus această greutate, on presiune pe deficit va fi pusă în 2025-226, în sensul că investițiile atunci vor produce cele mai mari cheltuieli, dar, reglarea pe partea de deficit se va face în anii următori, prin efectul de multiplicare economică.”, a declarat Adrian Câciu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:23 - Elena Lasconi, candidata USR la alegerile prezidențiale, a lansat astăzi un clip video manifest pentru România
17:12 - Dana Rogoz, dezvăluiri despre sumele cheltuite în vacanță. Cât a plătit actrița pentru a închiria un scuter
17:11 - Lucian Bode, secretar general PNL: „Dezvoltarea județului Bihor are o amprentă liberală puternică”
17:10 - Lucian Bode: Sunt multe motive pentru care PNL are obligația să continue la guvernare și eu sunt convins că așa va fi. Anul 2022 rămâne an de referință pentru guvernarea României (VIDEO)
17:07 - Descoperirea șocantă a unei studente din Marea Britanie. Ce a găsit într-un colet de pe Shein: „Am crezut că este de jucărie, apoi s-a mișcat”
16:57 - Nicolae Ciucă, la inaugurarea variantei ocolitoare Beiuș: „Am fost parte a acestui demers de când eram prim-ministru”
16:52 - Un român stabilit de 20 de ani în Cipru vrea să se întoarcă acasă: „A fost paradis aici, acum vreau să mă întorc acasă”. Care este motivul
16:46 - Lucian Bode: Nu suntem de acord cu modul în care PSD încearcă direct sau indirect să acapareze cât mai multă putere în România, dacă se poate, toată puterea”/ „Povestea de la CCR ar trebui să dea de gândit multora de pe scena politică” (VIDEO)
16:26 - Marian Rasaliu (PSD), despre acuzațiile privind fraudarea alegerilor: „Trăim totuși într-o democrație consolidată” (VIDEO)
16:25 - Care sunt vaccinurile ce pot fi decontate de CNAS? Ce categorie de români pot obține gratuit vaccinul gripal și cel HPV