Un bărbat agățat de cutia de gheață, a fost salvat din larg, la 48 km de coasta Floridei, după ce barca sa a fost lovită de uraganul Milton: „Scenariu de coșmar pentru orice marinar”

Un bărbat agățat de cutia de gheață, a fost salvat din larg, la 48 km de coasta Floridei, după ce barca sa a fost lovită de uraganul Milton: „Scenariu de coșmar pentru orice marinar”
Sursa foto: Pixabay / @Jackdrafahl

Un echipaj al unui elicopter al Gărzii de Coastă din SUA a salvat un bărbat care a rămas agățat de o cutie de gheață în Golful Mexic, după ce barca sa a fost răsturnată în apele agitate de uraganul Milton, potrivit The Guardian.

A supraviețuit vântului de 121-145 km/h și valurilor de până la 25 de 7,6 metri înălțime

Bărbatul se afla la bordul unei nave de pescuit care a rămas blocată miercuri în largul Madeira Beach, Florida, cu câteva ore înainte ca uraganul să ajungă la uscat, a declarat ofițerul de presă al pazei de coastă Nicole Groll.

Bărbatul, rămas anonim, a reușit să trimită un mesaj prin care cerea ajutorul prin radio stației echipajului de pază de coastă din Sankt Petersburg aflat în apropiere, înainte să piardă contactul definitiv.

Dar, joi, salvatorii l-au găsit pe bărbat la aproximativ 48 km în largul Longboat Key, Florida, agățat de o cutie frigorifică deschisă. Un scafandru de la paza de coastă a fost coborât dintr-un elicopter și a înotat până la bărbat.

„Acest om a supraviețuit unui scenariu de coșmar chiar și pentru cel mai experimentat marinar”, a spus purtătorul de cuvânt al pazei de coastă Dana Grady.

Echipele de salvare au continuat să caute locuitorii din Florida în urma uraganului Milton pe parcursul întregii zile de joi, după ce furtuna a zdrobit comunitățile de pe coastă, unde a dezmembrat casele în bucăți, a umplut străzile cu noroi și a generat un baraj de tornade mortale.

Cel puțin șase persoane au murit

Printre cele mai dramatice salvări, ofițerii din Hillsborough County au găsit un băiat de 14 ani plutind pe o bucată de gard și au reușit să-l urce într-o barcă.

În ciuda distrugerii, mulți oameni și-au exprimat ușurarea că Milton nu a fost și mai dezastruos. Uraganul a scutit Tampa de o lovitură directă, iar furtuna letală de care se temeau oamenii de știință nu s-a mai materializat.

Cel puțin 340 de persoane și 49 de animale de companie au fost salvate, a declarat guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, joi după-amiază.
Ajuns la doar două săptămâni după ce uraganul Helene deja a distrus zona, Milton a întrerupt curentul pentru peste 3 milioane de oameni, a inundat insule, a rupt acoperișul unui stadion de baseball și a răsturnat o macara de construcții.

Bărbatul salvat în largul coastei agățat de cutia de gheață a fost dus la spitalul general din Tampa pentru îngrijiri medicale, a spus paza de coastă. Agenția a estimat că a supraviețuit vântului de 121-145 km/h și valurilor de până la 25 de 7,6 metri înălțime în timpul nopții petrecute pe apă. Soarta bărcii sale e necunoscută.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`