Românii care stau la bloc, reguli stricte. Ce nu au voie să facă dacă au covor

Românii care stau la bloc, reguli stricte. Ce nu au voie să facă dacă au covor
Sursa foto: Shutterstock

Românii care locuiesc la bloc sunt supuși unor reguli stricte de conviețuire care, dacă nu sunt respectate, pot atrage amenzi usturătoare.

Ce nu au voie să facă dacă au covor

Un exemplu de abatere care poate părea surprinzător pentru unii este legat de activitatea de spălare și scuturare a covoarelor. Deși poate părea o acțiune banală, aceasta poate duce la conflicte și chiar sancțiuni în anumite situații, scrie Click.

De multe ori, locatarii unui bloc ajung la conflicte din cauza scuturatului sau spălatului covoarelor pe balcon.

Pentru a preveni astfel de situații, în multe orașe din România, asociațiile de proprietari și consiliile locale au stabilit reguli stricte privind modul în care locuitorii își desfășoară activitățile zilnice pe balcon.

În unele cazuri, scuturatul sau spălatul covoarelor în afara apartamentului este strict interzis, iar cei care ignoră aceste reguli pot fi amendați.

Românii care locuiesc la bloc, noi obligații

Amintim că, românii care locuiesc în bloc, în special cei care folosesc echipamente pe bază de gaz, au noi obligații legale legate de siguranța locuinței.

Mai exact, legea introduce reguli stricte pentru a preveni accidentele și a asigura un mediu sigur în locuințele cu instalații pe gaz.

Cea mai importantă regulă vizează montarea detectoarelor de gaz, în special dacă este vorba despre apartamentele dotate cu geamuri termopane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`