Intoxicare cu ciuperci otrăvitoare, pe Muntele Athos. 11 români au ajuns la spital

Intoxicare cu ciuperci otrăvitoare, pe Muntele Athos. 11 români au ajuns la spital
Sursa Foto: Freepik

Un grup de 11 români care erau într-un pelerinaj la Muntele Athos, din Grecia, au cules ciuperci otrăvitoare dintr-o drumeție și au făcut toxiinfecție alimentară după ce le-au mâncat.

Au mers în drumeție

Autoritățile din comunitatea semi-autonomă din nordul Greciei au transmis că viața niciuna dintre ei nu este pusă în pericol. Ei au ajuns la spitale din Halkidiki, în apropiere de Muntele Athos, și Salonic, informează observatornews.

Grupul a fost cazat la schitul Sfânta Ana și au plecat într-o excursie pe munte, de un au cules și mâncat ciuperci sălbatice. După ce au ajuns înapoi la schit au acuzat stări de rău, iar miercuri dimineața au fost duși la spital pentru a primi tratament.

Ciupercile sălbatice seamănă cu cele otrăvitoare

Chiar dacă multe ciuperci sălbatice sunt comestibile, oamenii au nevoie de cunoștințe foarte solide pentru a putea face diferența între cele bune și cele otrăvitoare pentru că se asemănă foarte mult.

Muntele Athos și mănăstirile sale sunt o destinație renumită pentru pelerinii din întreaga lume ortodoxă. Femeile li s-a interzis accesul, regulă înființată de 1.000 de ani și în continuare menținută.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`