Rafael Nadal și-a anunțat retragerea din tenis. Unde își va încheia cariera

Rafael Nadal și-a anunțat retragerea din tenis. Unde își va încheia cariera
Sursă foto: Hepta - Abaca Press / Dubreuil Corinne/ABACA

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați jucători de tenis din istorie, Rafael Nadal, a anunțat că se va retrage la finalul lunii noiembrie, după ce va participa pentru ultima oară în Cupa Davis.

Nadal a fost chinuit de-a lungul carierei de sindromul Mueller-Weisse

Tenismenul iberic s-a confruntat încă din primii ani de tenis cu sindromul Mueller-Weisse. Nadal a pierdut de-a lungul carierei sale zeci de turnee de Grand Slam din cauza accidentărilor, conform eurosport.ro. 

În urmă cu doi ani, mulți sperau ca Nadal să obțină un Calendar Slam, deoarece căștigase Australian Open și Roland Garros, însă ibericul a fost nevoit să abandoneze înainte de finala de la Wimbledon și niciodată nu s-a recuperat complet.

Ajuns la 38 de ani, „Matadorul” a sperat că își va putea reveni și în aceste două sezoane a mai evoluat în câteva turnee, însă de fiecare dată a fost dat în spate de problemele medicale. Nadal a decis că este momentul să spună stop, deși i-ar fi făcut plăcere să participe la turneele de zgură de primăvara viitoare, pe care le-a cucerit ca nimeni altul.

Nadal a anunțat retragerea după Cupa Davis

Tenismenul a anunțat că își va încheia activitatea profesionistă după participarea la Cupa Davis, din luna noiembrie. Spania va fi reprezentată de Alcaraz și Nadal, fiind programați să joace împotriva reprezentanților Olandei.

Nadal a fost unul dintre cei mai mari tenismeni din istoria sportului alb. În urmă cu 19 ani, medicii i-au recomandat să se retragă, neavând șansa de a concura la nivel înalt fără să își pună sănătatea în pericol.

„Matadorul” a devenit unul dintre cei mai titrați jucători din istorie, cucerind 22 de Grand Slamuri, 36 de turnee Masters şi 2 medalii olimpice de aur. Sportivul lasă în urmă numeroase recorduri, printre care 14 titluri la Roland Garros.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`