Nelu Tătaru, primele declaraţii după audierile de la DNA: „Nu am condiţionat niciodată actul medical”

Nelu Tătaru, primele declaraţii după audierile de la DNA: „Nu am condiţionat niciodată actul medical”
Foto: Nelu Tataru / Facebook

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii a declarat după audierea la DNA Iaşi, în urma unor acuzaţii de luare de emită, că este nevinovat şi că nu a condiţionat niciodată actul medical.

Nelu Tătaru se declară nevinovat

Tătaru, însoţit de avocat, a ieşit din sediul DNA Iaşi, unde i s-au prezentat acuzaţiile din dosar. Referitor la faptul că este acuzat că cerea mită de la pacienţi, fostul ministru al Sănătăţii a afirmat: „Nu am condiţionat niciodată actul medical”. El s-a declarat nevinovat. Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, este acuzat de luare de mită de la pacienți.

Medicul a fost dus la audieri, joi dimineață, la DNA Iași. Surse din rândul anchetatorilor susţin că Tătaru ar fi luat mită în mai multe rânduri de la pacienţi, primind inclusiv ouă și găini.

Conform primelor informații, se pare că acesta primea sume mici de bani, și există în cercetare peste 100 de acte materiale. În vârstă de 52 de ani, Tătaru a fost ministru al Sănătăţii în perioada pandemiei.

Joi, 10 octombrie, în ședința Biroului Politic Național (BPN), Nicolae Ciucă a propus demiterea din funcția de președinte PNL Vaslui a lui Nelu Tătaru. ,,Nu are cum să mai rămână candidat”, a adăugat preşedintele PNL, referindu-se la Nelu Tătaru, care urma să deschidă lista PNL pentru Camera Deputaţilor. ,,Este o situaţie care îl afectează pe cel care trebuie să răspundă de faptele sale”, a adăugat liderul PNL.

Colegul fostului ministru al Sănătății, senatorul PNL Daniel Fenechiu, nu crede că Nelu Tătaru ar fi fost capabil să ia mită. “Anumite adversități locale și-au spus cuvântul”, spune el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`