Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, acuzat de DNA de luare de mită inclusiv sub formă de găini și ouă

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, acuzat de DNA de luare de mită inclusiv sub formă de găini și ouă
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru (PNL) este anchetat de DNA pentru luare de mită de la pacienți, sub formă de sume mici de bani sau produse agricole.

Nelu Tătaru ar fi luat găini și ouă de la pacienții din Huși

La perchezițiile efectuate de către DNA Iași ar fi fost găsite și înregistrări video care îl prezintă pe Tătaru în timp ce ar lua mită, spun sursele G4Media.

Nelu Tătăru este medic chirurg la spitalul din Huși și ar fi luat sume mici de la pacienți. Sunt în cercetare peste 100 de acte materiale. Pacienții au făcut mai multe sesizări către DNA în care reclamau acte mici de corupție din partea medicului iar la dosar există imagini video cu Nelu Tătaru în timp ce ar fi luat mită pentru acte medicale inclusiv găini și ouă de la pacienți sau rudele acestora.

Acesta urmează să fie audiat de procurori. În ultima sa declarație de avere apare că deține două apartamente, conturi bancare și împrumuturi în valoare totală de peste un milion de lei.

Tătaru a scris într-o postare anterioară pe Facebook că muncește ca medic doar pentru pacienți, nu pentru bani.
Joi se desfășoară percheziții și la farmacia deținută de soția fostului ministru, Rodica Tătaru.

Nicolae Ciucă a propus joi în ședința BPN demiterea din funcție de președinte PNL Vaslui a lui Nelu Tătaru. Nicolae Ciucă a confirmat ulterior informația, la sfârșitul ședinței liberalilor, precizând că Tătaru „nu are cum să mai rămână candidat” la alegerile parlamentare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`