Cât costă o pâine cu maia de la brutăria Laurei Cosoi. Este mereu coadă

Cât costă o pâine cu maia de la brutăria Laurei Cosoi. Este mereu coadă
Sursa foto: Instagram/ Laura Cosoi

Laura Cosoi își continuă meseria de actriță, dar s-a reinventat și a intrat în lumea oamenilor de afaceri. Ea a deschis alături de soțul ei un lanț de brutării care au un succes răsunător în București.

Produsele preferate ale oamenilor

La aceste brutării se face mereu coadă la orele de vârf, iar oamenii așteaptă chiar și 15 minute pentru a cumpăra câte ceva pentru că produsele aduc aminte de cele făcute de bunici. Brutăria se diferențiază prin faptul că folosește maia în loc de drojdie, astfel că produsele sunt mai sănătoase și mai ușor de digerat, conform Cancan.

Cele mai populare produse sunt pâinea rustică și cea multicereale, iar patiseriile cele mai cumpărate sunt plăcintele cu măr și nucă.

„Cuptorul Brâncovenesc” este o brutărie artizanală, unde găsești pâine tradițională cu maia, produse din patiseria tradițională românească, umplute cu legume și cu fructe neconservate, totul copt la cuptor cu lemne. Pâinea cu maia are gustul pâinii, din copilărie, făcute de bunici, la țară și coaptă în cuptorul cu lemne.

Asta este, de fapt, rețeta tradițională, pe care o folosim și noi. Asta pentru că nu se folosește drojdie de bere, comercială, ci „drojdie sălbatică”, așa mai este numită maiaua – obținută doar din făină si apă, printr-un proces de fermentare tradițională. Pâinea făcută cu maia nu este numai bună la gust, ci și foarte sănătoasă”, a menționat Laura Cosoi.

Pâinea cu maia este recomandată și de către nutriționiști pentru că este mai ușor de digerat și fără să baloneze.

„Ceea ce o face unică și mai gustoasă este timpul de fermentare, de la 2 la 3 zile. Pâinea cu drojdie este făcută în aceeași zi. Fermentul din maia are lactobacili pre și pro biotice, care ajută la o mai bună și mai ușoară digestie, fără să baloneze. În unele sate, se face pâine la cuptor în fiecare zi.

De aceea, bunica păstra o bucățică de aluat (fermentul inițial) și pentru o dată viitoare (făcea pâine o dată la două zile). Fermenții din numita maia face pâinea mai densă, mai gustoasă, păstrând mirosul și gustul bobului de grâu, iar mineralele se eliberează mai lent, făcându-le sigur absorbția.

Diferența o face coaja, care este foarte tare la pâinea cu maia. Pâinea dospită cu drojdie conține și ea ciuperci benefice, însă consumul îndelungat pentru cei cu afecțiuni gastrointestinale poate cauza neplăceri pe termen lung”, a menționat nutriționista Codruța Pantelimon.

Prețurile produselor

Un kilogram de pâine rustic se vinde la 15 lei, iar cea multicereale, la 16 lei kilogramul. Plăncinta cu măr este 42 de lei, iar cozonacul cu diferite arome se găsește la 70 de lei kilogramul. Cornulețe cu nucă, adesea cumpărate, costă 60 de lei kilogramul.

În timp ce unii oameni apreciază calitatea produselor, alții critică prețurile mari pe care nu și le poate permite oricine. Alții spun că după ora 15.00 rafturile sunt goale și pâinea vândută este adesea rece.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)
21:43 - Nicușor Dan îi îndeamnă pe bucureșteni să voteze și la referendum: “De trei ori DA!”/ „Ca primar, o să insist să avem niște standarde de cost, astfel încât lucrurile să fie cât mai echilibrate între sectoare” (VIDEO)
21:33 - Drama românilor din Valencia, la o lună după ce furtuna a distrus tot. „Nu mă gândeam că în Spania nu primeşti ajutor imediat”
21:09 - Drulă: Noi am vrea o alianță de dreapta dacă Bolojan preia PNL, cum spune toată lumea pe la colțuri / Programul PNL nu are nimic liberal, numai din astea ca la Ceaușescu / Nu cred ce spune Ciolacu, cred că el vrea toată puterea (VIDEO)
20:56 - Nicolae Ciucă: “Doar PNL poate sparge blatul toxic dintre PSD și AUR în turul I. Vă dau o veste, PSD va pierde încă o dată alegerile prezidențiale” / “Acest obiectiv a ajuns să fie obsesiv pentru ei” (VIDEO)
20:52 - Ciolacu: Am ajuns la Budapesta, unde vineri are loc o întâlnire decisivă pentru aderarea deplină a României la Schengen. Demersul nu e al vreunui partid anume, ci este al României
20:46 - Votarea va începe de vineri, în diaspora. Ce acte de identitate trebuie să aibă alegătorii la ei pentru a putea vota