Alocațiile pentru copii vor crește, începând cu 2025. Care sunt noile sume promise de Guvern

Alocațiile pentru copii vor crește, începând cu 2025. Care sunt noile sume promise de Guvern
Sursa Foto: Freepik.com

Începând cu 1 ianuarie 2025, alocațiile copiilor vor crește. Simona Bucura Oprescu, Ministrul Muncii, a anunțat că majorarea vine în sprijinul famiililor, cu scopul de a ușura, din punct de vedere financiar, susținerea copiilor.

Din ianuarie 2023, în fiecare an, valoarea alocațiilor oferite de stat pentru copii se indexează automat, cu valoarea anuală a inflației. Din această cauză, alocațiile copiilor suportă în fiecare an măriri. În  ianuarie 2025, alocațiile se vor mări cu peste 10%, valoarea inflației anunțate de Institutul Național de Statistică (INS), potrivit Antena 3.

„Și alocațiile vor crește din 2025 cu 10,4%, cu inflația. Asta înseamnă că după estimările colegilor noștri, pentru alocațiile copiilor care sunt peste 2 ani vom avea, sper să nu greșesc, o creștere la 323 lei, dar și a celor care sunt sub 2 ani, de asemenea, vom avea o creștere de 10,4%, vom ajunge la 700 și ceva de lei”, a declarat Simona Bucura Oprescu.

Alocațiile s-au majorat și în 2024

În luna ianuarie a acestui an, alocațiile de stat pentru copii au crescut cu 13,8%. Astfel că:

  • Alocația a crescut de la 256 de lei pe lună la 292 de lei pe lună, pentru copiii cu vârste mai mari de 2 ani și pentru tinerii care urmează cursuri liceale și profesionale
  • Alocația a crescut de la 631 de lei pe lună la 719 lei pe lună, pentru copiii care au vârsta de până în 2 ani și pentru copiii și adolescenții cu vârsta de până la 18 ani, care au dizabilități.

Rata medie anuală a inflației este, potrivit ordonanței, indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de INS.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`