Kremlinul susține la rândul său că Trump i-a trimis teste Covid în secret lui Vladimir Putin în vârful pandemiei: „Și noi am trimis echipamente medicale”

Kremlinul susține la rândul său că Trump i-a trimis teste Covid în secret lui Vladimir Putin în vârful pandemiei: „Și noi am trimis echipamente medicale”
Imagine de la întrevederea pe care au avut-o Vladimir Putin și Donald Trump în iunie 2019, în marja Summitului G20 de la Osaka, Japonia. Foto: Hepta.ro / DPA Images

Kremlinul a declarat, miercuri, că Donald Trump i-a trimis într-adevăr kituri de testare anti-COVID-19 lui Vladimir Putin în vârful pandemiei, după cum afirmă jurnalistul american Bob Woodward într-o nouă carte, potrivit Politico.

Trump i-ar fi trimis teste Covid în secret lui Vladimir Putin

„Și noi am trimis echipamente la începutul pandemiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un răspuns scris, miercuri, potrivit Bloomberg. Schimbul de echipamente pe care l-au făcut SUA și Rusia în timpul pandemiei era deja cunoscut.

Totuși, Bob Woodward susține îl acuză pe Trump că, în timp ce era președinte, „i-a trimis în secret lui Putin o grămadă de aparate de testare Covid pentru uzul său personal”.

Fostul președinte al Statelor Unite a negat că i-a trimis astfel de teste liderului rus, într-o declarație pentru ABC News.

Ce a spus Kremlinul despre alte acuzații din carte

În cartea sa, Bob Woodward susține și că Trump și Putin au purtat mai multe convorbiri telefonice după ce și-a încheiat președintele american mandatul în 2021 – o acuzație pe care Kremlinul o neagă.

„Nu, neadevărat”, a fost reacția lui Dmitri Peskov, miercuri, pentru cotidianul rusesc RBK.

Acuzația a fost negată și de Jason Miller, membru al campaniei lui Trump, care susține că nu a auzit nimic despre astfel de convorbiri.

Steven Chung, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Trump, susține că niciuna dintre informațiile din cartea lui Woodward nu este adevărată și l-a descris pe jurnalist drept un „om mic, furios”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:25 - Atenţionare de călătorie emisă de MAE pentru SUA: Uragan de gradul 5 în statul Florida
19:07 - Ce mesaj a postat Radu Vâlcan pe pagina sa de Instagram, fix cu o zi înainte de aniversarea Adelei Popescu: „O să mă certe…”
19:01 - Diana Buzoianu (USR), despre decizia CCR privind cazul Dianei Șoșoacă: „E foarte clar că singurul care câștigă din toată schema asta este Ciolacu”
18:59 - Tragedie în Prahova. Un șofer de Uber a fost ucis de un client
18:47 - Felix Cozma (PSD), după decizia CCR în cazul șefei SOS: Cred că e mai mult un circ pe care oricum Diana Șoșoacă îl făcea și înainte. Câștigătoare, ca și tip de electorat, este doamna Lasconi, după părerea mea (VIDEO)
18:35 - DNA trimite în judecată membrii unei rețele care a obținut ilegal 24 de terenuri din București, aflate în proprietatea statului
18:24 - O femeie de 70 de ani și fiul ei au plantat marijuana printre fasole și roșii. „Miroseau extraordinar de frumos”
18:11 - Surpriză! Cine îi dă 6.000 de lei lunar lui Irinel Columbeanu: „Suntem lângă el”
18:10 - Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, critici la adresa ONG-urilor de mediu: „Consecința litigiilor este că se întârzie investițiile”
17:43 - Silvia Dinică (USR): PNL-ul dă și impresia că ar vrea să părăsească coaliția, dar, în același timp, nu vrea să părăsească Guvernul pentru că sunt beneficii acolo. Faptul că ești în executiv îți dă un avantaj electoral (VIDEO)