Până la 51.000 de minori din Gaza au rămas singuri pe lume: Copiii suportă greul acestui război

Până la 51.000 de minori din Gaza au rămas singuri pe lume: Copiii suportă greul acestui război
Sutsa Foto: Hepta

Comitetul Internațional de Salvare (IRC) a distribuit un nou raport care detaliază impactul devastator pe care l-a avut războiul Israelului în Gaza asupra copiilor din teritoriu, anunță The Guardian.

Principalele constatări ale raportului:

Se estimează că aproximativ 17.000 de copii sunt neînsoțiți sau separați de părinți și îngrijitori. IRC consideră că această cifră ar putea fi de trei ori mai mare (51.000).

Ordinele frecvente de evacuare, detențiile și atacurile israeliene au contribuit la separarea mai multor familii în Gaza în ultimele luni.
Unii copii au fost găsiți trăind singuri în spitale.

Copiii neînsoțiți și separați de familiile lor se confruntă cu riscuri mari de exploatare, neglijare, înfometare și impact pe termen lung asupra sănătății mintale.

Fiecare copil, părinte și îngrijitor din Gaza se confruntă cu traume. Echipele IRC din Gaza înregistrează rate crescute de malnutriție severă și acută la copiii sub cinci ani.

Copiiilor din Gaza le lipsește deja un an de educație din cauza distrugerii școlilor cauzate de bombardamentele israeliene.

Copiii suportă greul acestui război

Bart Witteveen, directorul IRC pentru teritoriul palestinian ocupat, a spus: Copiii suportă greul acestui război și este clar că fără o încetare a focului imediată și de durată, efectele pe termen lung vor deveni mai mari. Stresul toxic prelungit cauzat de violență și mutări frecvente poate duce la probleme de sănătate pe termen lung pentru copii.

Comunitatea internațională trebuie să acționeze imediat pentru a proteja copiii, nu doar imediat, ci și ținând cont de nevoile lor de sănătate pe termen lung, indiferent dacă sunt legate de sănătatea mintală, asistența medicală sau educația.

Copiii din Gaza nu mai pot aștepta, restricțiile prelungite ale ajutorului umanitar și luptele continue înseamnă că o generație de copii se va confrunta acum cu probleme de sănătate și dezvoltare pe tot parcursul vieții.

400.000 de civili din nordul Gazei sunt în acest moment într-o situație îngrozitoare după cea mai recentă ofensivă israeliană centrată pe tabăra de refugiați Jabaliya, a declarat comisarul general al agenției ONU pentru refugiații palestinieni (Unrwa), Philippe Lazzarini.

Cel puțin 42.010 palestinieni au fost uciși și 97.720 au fost răniți în atacurile israeliene asupra Gaza din 7 octombrie 2023, a anunțat Ministerul Sănătății din Gaza. Dintre aceștia, 45 de palestinieni au fost uciși și 130 au fost răniți în ultimele 24 de ore, au spus oficialii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:25 - Atenţionare de călătorie emisă de MAE pentru SUA: Uragan de gradul 5 în statul Florida
19:07 - Ce mesaj a postat Radu Vâlcan pe pagina sa de Instagram, fix cu o zi înainte de aniversarea Adelei Popescu: „O să mă certe…”
19:01 - Diana Buzoianu (USR), despre decizia CCR privind cazul Dianei Șoșoacă: „E foarte clar că singurul care câștigă din toată schema asta este Ciolacu”
18:59 - Tragedie în Prahova. Un șofer de Uber a fost ucis de un client
18:47 - Felix Cozma (PSD), după decizia CCR în cazul șefei SOS: Cred că e mai mult un circ pe care oricum Diana Șoșoacă îl făcea și înainte. Câștigătoare, ca și tip de electorat, este doamna Lasconi, după părerea mea (VIDEO)
18:35 - DNA trimite în judecată membrii unei rețele care a obținut ilegal 24 de terenuri din București, aflate în proprietatea statului
18:24 - O femeie de 70 de ani și fiul ei au plantat marijuana printre fasole și roșii. „Miroseau extraordinar de frumos”
18:11 - Surpriză! Cine îi dă 6.000 de lei lunar lui Irinel Columbeanu: „Suntem lângă el”
18:10 - Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, critici la adresa ONG-urilor de mediu: „Consecința litigiilor este că se întârzie investițiile”
17:43 - Silvia Dinică (USR): PNL-ul dă și impresia că ar vrea să părăsească coaliția, dar, în același timp, nu vrea să părăsească Guvernul pentru că sunt beneficii acolo. Faptul că ești în executiv îți dă un avantaj electoral (VIDEO)