Florin Roman, despre proiectul PNL împotriva „țepelor imobiliare”: A fost blocat de majoritatea PSD din conducerea Camerei Deputaților și a comisiei conduse de Laura Vicol. Cerem să îl voteze de urgență (VIDEO)

Florin Roman, despre proiectul PNL împotriva „țepelor imobiliare”: A fost blocat de majoritatea PSD din conducerea Camerei Deputaților și a comisiei conduse de Laura Vicol. Cerem să îl voteze de urgență (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Florin Roman

Deputatul PNL Florin Roman i-a îndemnat pe cei din PSD „să voteze de urgență” proiectul de lege al liberalilor împotriva „țepelor imobiliare”.

Florin Roman (PNL): Proiectul a fost blocat de majoritatea PSD din conducerea Camerei Deputaților

Liberalul le-a cerut social-democraților „să voteze de urgență un proiect de lege al Partidului Național Liberal, depus încă din 2019, care a fost blocat de majoritatea PSD din conducerea Camerei Deputaților și din conducerea Comisiei juridice condusă de doamna Vicol, a cărui adoptare practic ar fi făcut imposibil scandalul Nordis”.

„Ce prevede, pe scurt, acest proiect? Prevede doar un avans de 10% care poate fi cerut de dezvoltatorii imobiliari atunci când apar situații de genul Nordis, iar acei bani nu pot fi cheltuiți decât cu acordul reprezentantului tehnic al constructorului, în speță dirigintele de șantier. Dacă această lege nu ar fi fost blocată de către PSD, astăzi nu am fi asistat la acest scandal care a păgubit, potrivit declarațiilor celor păgubiți, zeci de persoane, până acum știute”, a continuat Florin Roman.

„Este o escrocherie financiară, din punctul nostru de vedere, în toată regula. S-au mai întâmplat astfel de situații și la Alba, unde tot un reprezentant al PSD a vândut un număr de apartamente mai mare decât ceea ce a construit. S-a întâmplat și la Prahova, și la Cluj. Unele persoane au fost deja trimise în judecată, în stare de arest, și ne așteptăm ca și în acest caz, Parchetul să facă lumină cât mai rapid pentru că nu este vina nimănui că a investit într-un imobil, de bună-credință, și s-a trezit și fără bani, și fără acel imobil”, a adăugat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`