Marea Britanie nu a fost niciodată „mai grasă”, arată statisticile

Marea Britanie nu a fost niciodată „mai grasă”, arată statisticile
Sursa foto: Freepik

Un studiu dezvăluie că oamenii din Marea Britanie sunt mai grei decât acum 30 de ani, iar experții avertizează că obezitatea este „una dintre cele mai mari probleme de sănătate publică cu care se confruntă”.

Cum a crescut greutatea medie a bărbaților și femeilor din 1993

Oficialii din domeniul sănătății au spus că cifrele, care reflectă greutatea medie pentru cei cu vârsta cuprinsă între 45 și 64 de ani, sunt „îngrijorătoare” – spunând că obezitatea este acum una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă țara.

Acest rezultat vine în momentul în care noi cercetări sugerează că obezitatea la adulți ar putea să fi atins apogeul și în SUA. Ratele au scăzut cu aproximativ două puncte procentuale din 2020, până la 40%.

În Anglia, cifra se apropie de 26%. Experții au spus că utilizarea mai deasă a medicamentelor de slăbit, pe care unul din opt adulți americani le-a folosit, ar putea fi în spatele recentei scăderi în greutate din SUA.

În Marea Britanie s-a propus ca unui număr de până la 1,6 milioane de persoane să li se ofere injecții cu tirzepatidă, comercializate sub numele de Mounjaro, cu unele prescripții eliberate prin „clinici la distanță” în urma consultărilor online.
Injecțiile vor fi oferite celor mai grei pacienți cu cele mai multe probleme de sănătate, începând cu cei cu boli cronice multiple.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`