Veste bună pentru românii care stau la bloc. Ar putea beneficia de bani din partea statului pentru a-și îmbunătăți confortul locuințelor

Veste bună pentru românii care stau la bloc. Ar putea beneficia de bani din partea statului pentru a-și îmbunătăți confortul locuințelor
Foto simbol: Pixabay

Un nou proiect de lege care a fost recent adoptat de Senat ar putea să le ofere asociațiilor de proprietari avantaje considerabile, inclusiv să își îmbunătățească confortul locuințelor din banii statului.

Ce prevede proiectul de lege

Proiectul de lege care a fost recent aprobat de Senat și urmează să ajungă la votul Camerei Deputaților prevede ca asociațiile de proprietari să nu mai fie obligate să plătească o parte din costurile de izolare termică a blocurilor. Până în prezent, acestea erau obligate să plătească o contribuție nu mai mică de 10% din costul lucrărilor, conform click.ro. 

Prin noile reglementări, aceste costuri vor fi suportate de bugetul local. Primăriile vor avea capacitatea de a acoperi integral cota de contribuție a locatarilor, fără să le ceară recuperarea acesteia. Acest lucru se va face în baza unei hotărâri a consiliului local și în limita fondurilor aprobate.

Schimbarea legislativă va îmbunătăți confortul locuințelor

Inițiatorii proiectului de lege sunt de părere că modificările frecvente în legislație, lipsa de coerență în stabilirea surselor și a modalităților de finanțare a lucrărilor au încetinit programele de eficiență energetică. Astfel, se urmărește deblocarea acestor programe, oferind consiliilor locale posibilitatea de a prelua întreaga plată a contribuției.

Această propunere legislativă va îmbunătăți confortul locuințelor și va contribui la îndeplinirea obiectivelor pe care România și le-a propus în domeniul eficienței energetice. Dacă proiectul de lege va fi aprobat și de Camera Deputaților, atunci românii care stau la bloc vor beneficia de lucrări de izolare termică fără a suporta costuri suplimentare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`