Bloomberg: Kievul devine mai flexibil cu privire la sfârșitul războiului, consideră aliații Ucrainei

Bloomberg: Kievul devine mai flexibil cu privire la sfârșitul războiului, consideră aliații Ucrainei
Sursa foto: Shutterstock

Aliații Ucrainei consideră că Volodimir Zelenski s-ar putea pregăti să adopte o abordare mai flexibilă în timp ce caută modalități de a contribui la încetarea războiului cu Rusia, potrivit unor oficiali apropiați de NATO, scrie Bloomberg, citat de G4media.

Principalele cerințe ale Kievului privind încetarea războiului

Zelenski a întărit public principalele cerințe ale Kievului privind încetarea războiului, inclusiv retragerea completă a forțelor ruse de pe teritoriul ocupat de acestea și aderarea Ucrainei la NATO. Săptămâna aceasta, oficialul a exclus din nou „negocierea” suveranității sau teritoriului ucrainean.

Dar, în condițiile în care Ucraina, lovită de război, se apropie de cea de-a treia iarnă de război, iar sprijinul occidental dă semne de slăbiciune și nu se întrevede o încetare a conflictului, oficialii ucraineni au semnalat că sunt pregătiți să recunoască faptul că ar trebui să intre în joc o soluție finală, au declarat oficialii, cu condiția să nu fie numiți, deoarece discuțiile au loc cu ușile închise.

Această schimbare de atitudine urma să fie testată sâmbătă, în Germania, în cadrul unei reuniuni găzduite de președintele Joe Biden cu Zelenski și alți aliați occidentali, însă liderul american a amânat călătoria pentru a se concentra pe răspunsul la uraganul Milton, reuniunea de la baza aeriană Ramstein fiind amânată.

Ce urmărește Volodimir Zelenski

În cadrul reuniunii, președintele ucrainean urmărește să obțină sprijinul aliaților pentru cel mai recent „plan de victorie” al său, care presupune „pași clari și specifici pentru un sfârșit just al războiului”. În timp ce acest plan a primit o primire călduță atunci când Zelenski l-a informat pe Biden și pe alți aliați în SUA luna trecută, președintele a trimis consilieri de top înapoi la Washington în această săptămână pentru a lucra la detaliile schiței, conform sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`