Nicolae Ciucă: Condamn cu fermitate blocarea unui proiect de lege esențial pentru militarii noștri, orchestrată de PSD din motive pur politice (VIDEO)

Nicolae Ciucă: Condamn cu fermitate blocarea unui proiect de lege esențial pentru militarii noștri, orchestrată de PSD din motive pur politice (VIDEO)
Nicolae Ciucă, liderul PNL. Sursa foto: Nicolae Ionel Ciucă / Facebook

Nicolae Ciucă, liderul PNL și candidatul partidului la alegerile prezidențiale, acuză PSD că a orchestrat „blocarea unui proiect de lege esențial” pentru militari „din motive pur politice”.

Nicolae Ciucă (PNL): Cer PSD să adopte de urgență legea care asigură actualizarea echitabilă a pensiilor militarilor

Liderul PNL spune că „pensiile militare nu ar trebui să fie un subiect de negociere sau orgoliu politic”.

„Condamn cu fermitate blocarea unui proiect de lege esențial pentru militarii noștri, orchestrată de către PSD din motive pur politice. Pensiile militare nu ar trebui să fie un subiect de negociere sau orgoliu politic. Cer PSD să adopte de urgență legea care asigură actualizarea echitabilă a pensiilor militarilor români!”, a declarat Nicolae Ciucă, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Nicolae Ciucă (PNL): PSD rămâne partidul-stat, un partid care refuză să facă dreptate românilor, preocupat doar să își conserve influența

Într-un mesaj video transmis pe același subiect, fostul premier spune că proiectul inițiat de PNL „aduce dreptate militarilor aflați în rezervă, prin eliminarea inechităților la pensiile acestora”.

„Din păcate, în Parlament, colegii noștri din Partidul Social Democrat au blocat adoptarea acestui proiect, refuzând să sprijine procedura de urgență. Este regretabil că o inițiativă care sprijină o categorie atât de importantă pentru România este amânată din motive politice sau din orgoliu. Din păcate, PSD rămâne partidul-stat, un partid care refuză să facă dreptate românilor, preocupat doar să își conserve influența”, a adăugat Nicolae Ciucă.

„Sunt 200.000 de militari astăzi care merită să aibă același respect fiecare. Prin astfel de acțiuni, PSD arată că nu îi pasă de oameni, ci doar de controlul absolut al instituțiilor și de abuzul de putere. Astfel de comportamente sunt o amenințare directă la adresa libertăților și drepturilor fundamentale. PNL se angajează să sprijine pensionarii militari și să facem tot ceea ce este necesar pentru ca acest proiect să fie adoptat cât mai repede. Nu este corect ca pensionarii să fie victimele unor calcule politice și amânări nejustificate”, a mai declarat liderul PNL.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:04 - Veste bună pentru românii care stau la bloc. Ar putea beneficia de bani din partea statului pentru a-și îmbunătăți confortul locuințelor
13:04 - Condusă de Ursula von der Leyen, Comisia Europeană luptă împotriva deciziei instanței privind transparența în cazul vaccinurilor Covid
12:52 - Marcel Ciolacu: „Noi medicamente pe lista celor gratuite sau compensate, de la 1 noiembrie”. Despre ce este vorba (VIDEO)
12:44 - Brazilia a ridicat interdicția impusă platformei X, după ce Elon Musk a plătit o amendă de 5 milioane de dolari
12:38 - Premierul confirmă că demisionează dacă iese PNL de la guvernare. Marcel Ciolacu, despre acuzațiile liberalilor: Sunt niște lozinci care au funcționat prin anii `92, `96. Putem chema observatori internaționali la alegeri (VIDEO)
12:37 - Care este cel mai înalt vârf muntos din lume? Pe primul loc nu ar fi vârful Everest
12:16 - PNL va discuta în ședința de miercuri și despre posibila ieșire de la guvernare, spune Alexandru Muraru: „În momentul în care Marcel Ciolacu a devenit prim-ministru, totul s-a degradat” (VIDEO)
12:07 - Biden va discuta cu Netanyahu despre atacul Israelului asupra Iranului. Bombardamentele asupra infrastructurii petroliere iraniene au potențial extrem de periculos
12:04 - 800.000 de români vor primi începând de astăzi plicuri privind amnistia fiscală. Poșta Română a început deja să le distribuie
11:58 - Florin Roman, deputat PNL: Cerem PSD și lui Marcel Ciolacu să voteze proiectul PNL care pune cruce țepelor imobiliare