Șofer nevinovat lăsat fără permis un an. Cazul unui bărbat din Iași

Șofer nevinovat lăsat fără permis un an. Cazul unui bărbat din Iași
Sursa Foto: Facebook / Poliția Capitalei

Un șofer din Iași a rămas fără permis de conducere timp de un an, chiar dacă a fost declarat de judecători ca fiind nevinovat, accidentul fiind produs din cauza victimei, lucru pe care l-au susținut și martorii.

Cum s-a produs accidentul

Șoferul a rămas fără permis din 20 septembrier 2023 și se chinuie să și-l recupereze, după ce procurorii au clasat dosarul în care era cercetat pentru un accident minor produs în 17 ianaurie 2023 din vina victimei, conform știrileprotv.

Șoferul călcase un copil pe picior după ce acesta s-a smuls din brațele bunicii și a sărit în fața mașinii lui, pe trecerea de pietoni, pe culoarea roșie. Copilul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, familia nu a avut nicio cerință de la șofer și procurorii i-au clasat dosar în 19 septembrie 2023 pentru vătămare corporală din culpă și l-au găsit nevinovat.

Ce a făcut poliția

Dar, poliția nu vrea să îi dea permisul. S-a dus cu dovada de la judecători și i-au spus că i-au prelungit suspendarea permisului de conducere, din 30 septembrie, pentru încă 180 de zile, din cauză că nu a acordat prioritate copilului de pe trecerea de pietoni.

Apoi, a urmat alt proces, în care poliția nu a adus nicio dovadă care să susțină acuzațiile sale, în timp ce șoferul fusese declarat nevinovat. Astfel, judecătorii au produs ei dovezi, treabă care aparținea polițiștilor și procurorilor. Au găsit un martor al accidentului care nu îl cunoștea pe șofer și a spus cele petrecute la fața accidentului, susținându-l pe șofer.

Judecătorii au anulat dispoziția poliției de suspendare a permisului șoferului nevinovat, dar decizia nu este definitivă și poate fi contestată cu recurs.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră