Oana Țoiu, despre abuzurile la care sunt supuși pensionarii: „Li s-au dat doar 45 de zile legal de a contesta direct în instanță”

Oana Țoiu, despre abuzurile la care sunt supuși pensionarii: Li s-au dat doar 45 de zile legal de a contesta direct în instanță
Foto: Oana Țoiu / Facebook

Deputata USR Oana Țoiu a atras atenția în emisiunea Politica zilei că pensionarilor ar trebui să li se comunice nu doar cuantumul pensiei, ci și felul în care s-a ajuns la acel cuantum.

“Noi am pregătit un formular împreună cu colegul meu Cristian Seidler pe care oamenii să îl poată să îl depună direct la Casele de Pensii ca să li se dea calculul din spate. Am primit acest răspuns absolut cinic în care spune că legea nu ne obligă să vă dăm calculul, softul nu ne dă calculul, deci nu vă dăm calculul din spate ca să înțelegeți cum s-a ajuns la pensia dumneavoastră. Nu poate să fie secret ceva ce se întâmplă pe contribuția mea, pe banii mei, pe dreptul meu, pentru că o instituție nu vrea să îmi spună cum s-a ajuns la sumă, pentru că eu trebuie să am dreptul de a contesta asta”.

O altă problemă semnalată de Oana Țoiu este faptul că pensionarilor li s-au dat doar 45 de zile legal de a contesta direct în instanță.

“Asta este absurd, pentru că pensionarii nu trăiesc cu avocatul pe primele taste de urgență, foarte puțini au la îndemână avocați și să meargă în instanță. Exista în trecut și noi am propus asta varianta ca să contești la o Comisie Specială a Ministerului a Casei de Pensii, administrativ. Dacă decizia respectivă nu îți convine te duci in Instanță”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:29 - Tragedia teribilă într-un oraș din Spania. Patru persoane au murit după ce un telefon a explodat.
22:03 - Președinta USR, Elena Lasconi: „E clar. Onoarea, curajul și respectul sunt doar vorbe goale pentru ostașul din fruntea PNL”
21:59 - Cum se înțelege Andreea Bălan cu mama fiului lui Victor Cornea. „Suntem o familie mare”
21:55 - Ionuț Stroe: Cel mai simplu este să asimilați funcționarea acestui guvern cu un guvern interimar, care și-a pierdut susținerea parlamentară. Dialogul politic între PNL și PSD s-a terminat! (VIDEO)
21:54 - O afacere deținută de o româncă producea zeci de mii de euro lunar. Ce-a făcut cu sute de câini, e de-a dreptul revoltător
21:38 - Nicolae Ciucă, acuzații grave la adresa PSD: „Asistăm în aceste zile la un asalt asupra democrației, dar și a constituției” (VIDEO)
21:33 - Românii sunt dezamăgiți de un produs din magazine. „În piaţă sunt groaznice”
21:24 - Ce i s-a întâmplat soției lui Dani Oțil, în Malta, acolo unde se filmează noul sezon Power Couple: „Îmi pare atât de rău”
21:04 - Daniel Băluță, despre scandalul privind planșeul din Piața Unirii: „Singurele avize care lipsesc sunt cele de sub scanul domnului primar general, pentru că dânsul refuză să își facă datoria” (VIDEO)
21:01 - Daniel Băluță, după ce ANI l-a acuzat pe Primarul General al Capitalei de incompatibilitate: Am convingerea că Nicușor Dan nu va fi în situația de a-și pierde mandatul (VIDEO)