Reguli noi pentru zboruri. Se modifică politica bagajelor

Reguli noi pentru zboruri. Se modifică politica bagajelor
Sursa foto: Shutterstock

Compania aerianp Ryanair a anunțat modificări ale politicii bagajelor și a îmbarcării prioritare și vizează, în special, pasagerii care vor cumpărare aceste opțiuni după ce au achiziționat biletul.

Prețuri mai mari

Dacă înainte îmbarcarea prioritară costa între 20 și 38 de euro, acum va ajunge la maxim 60 de euro. Cei care vor opta pentru această variantă în avans, vor plăti între 6 și 36 de euro, în funcție de destinație și dată, conform observatornews.

Bagajele de mână, cu dimensiuni de 40x20x25 cm, vor fi în continuare gratuite. Dar, pentru bagajele mari se vor modifica prețurile. Un bagaj de cală de 10 kg va costa între 12 și 30 de euro dacă este selectat în momentul rezervării, iar dacă este adăugat ulterior va ajunge să coste între 24 și 40 de euro.

Bagajele de cală, mai scumpe

Același principiu se aplică și bagajelor de 20 kg. Vor fi între 19 și 60 de euro, la momentul rezervării, și între 44 și 60 de euro, dacă vor fi adăugat ulterior.

Și taxele suplimentare s-au majorat. Astfel, pentru fiecare kilogram în plus se va plăti 12 euro, iar bagajele speciale (echipamentul sportiv sau muzical) vor costa cu 50 de euro mai mult, chiar dacă sunt adăugate în avans sau după achiziționarea biletului.

Compania aeriană spune că modificările sunt necesare pentru a se adapta la costurile tradiționale de îmbarcare a bagajelor la poartă. Dar, aceste schimbări nu aduc mulțimire în rândul călătorilor, care se plâng de prețurile tot mai mari, dar și de diferența de cost între cel afișat inițial și cel de la finalul rezervării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`