Daniel Fenechiu (PNL), despre moțiunea de cenzură a USR: „Să nu ne pună în situații pe care să încerce să le exploateze politic împotriva noastră”

Daniel Fenechiu (PNL), despre moțiunea de cenzură a USR: Să nu ne pună în situații pe care să încerce să le exploateze politic împotriva noastră”
Senatorul PNL Daniel Fenechiu Sursa foto: Facebook

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a declarat în emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin, că iberalii nu își doresc dărâmarea Guvernului Ciolacu, prin urmare nu vor susține moțiunea de cenzură inițiată de USR.

“Suntem învățați cu acest joc de-a alba neagra al USR-ului. Eu cred că orice colaborare treuie să se bazeze pe bună-credință și pe respectarea părerilor celui cu care vrei să colaborezi. În momentul în care președintele Ciucă a anunțat că am rupt orice colaborare cu PSD-ul, dar vom rămâne la guvernare pentru a ne asigura că nu se vor săvârși abuzuri, că lucrurile nu rămân sub controlul PSD-ului până în momentul alegerilor, cred că ar fi normal ca USR, partid care clamează că și-ar dori să formeze o majoritate cu noi, să țină cont de aceste lucruri.

Una peste alta, fiecare partid are capacitatea de a lua decizia pe care dorește să o ia și în contextul în care comunică transparent și anunță ce vor să facă este doar o problemă de a accepta și de a te poziționa în raport cu ce spune celălalt partid. Cred că respectul este esențial în orice colaboarre”.

Daniel Fenechiu a acuzat USR-ul că face doar un joc politic:

“Vreau să aduc aminte USR-ului că în momentul în care domniilor lor au depus moțiunea de cenzură împotriva guvernului PNL, în august 2021, miniștrii lor nu și-au dat demisia invocând că rămân în Guvern pentru a se asigura că PNL-ul nu știuc e nu face. Se pare că la trei ani diferențp USR-ul uită că respectul este esențial în orice colaborare. În momentul în care președintele Ciucă a făcut o declarație și declarat că e ruptă colaborare cu PSD dar că vom rămâne la guvernare, cred că USR-ul ar trebui să nu forțeze nota, să nu ne pună în situații pe care să încerce să le exploateze politic împotriva noastră”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră