Cum a reușit un român să fure în Statele Unite peste 500.000 de dolari. De unde au fost luați banii

Cum a reușit un român să fure în Statele Unite peste 500.000 de dolari. De unde au fost luați banii
Sursă foto: Pixabay

Un român a uimit autoritățile din Statele Unite după ce a furat de la familii nevoiașe, care supraviețuiesc doar prin intermediul ajutoarelor sociale.

Faptele românului au început în octombrie 2023

Andrei Bogdan Arteni, un român din București, a furat 580.000 de dolari de la familiile nevoiașe, care trăiesc doar din ajutoarele sociale pe care statulle oferă familiilor cu venituri mici. Bărbatul ar fi furat banii în perioada octombrie 2023 – martie 2024, conform click.ro. 

Alături de alți complici, acesta a instalat dispozitive de tip skimming, montate în cititoarele de carduri din magazine alimentare, cât și în cele ale comercianților cu amănuntul. Dispozitivele au fost amplasate în perimetrul în care locuiesc foarte mulți asistați sociali.

Cum funcționează dispozitivele de tip skimming

Aceste dispozitive pot detecta informațiile cardului, chiar și codul PIN folosit. Astfel, odată ce dispozitivul deține toate datele necesare, ele pot fi descărcate pe un alt card, ce poate fi folosit oricând.

Românul a fost arestat de autoritățile americane pe data de 8 septembrie, în Santa Ana. Polițiștii au confiscat dispozitive de tip skimming, bijuterii, dar și suma de 550.000 de dolari în numerar, care ar fi fost ascunsă în aparate de uz casnic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`